CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Kara Harp Okulu’nu birincilikle bitiren Ebru Eroğlu için "Tipe bak. Gözleri resmen felfecir okuyor. 900 teğmeni kendine oyuncak etmesinden belli nasıl bir şey olduğu. Peygamber ocağında ne işi var bunun" diyen Yeni Akit Haber Müdürü Zekeriya Say hakkında suç duyurusunda bulundu.
Başarır'ın avukatı Uğur Poyraz'ın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu dilekçesinde; Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301’nci maddesi gereği “Devletin ve milletin egemenlik alametleri olarak kabul edilen unsurların tahkir ve tezyif edildiği” belirtilerek, Say’ın paylaşımının eleştiri, yorum ve haber verme niteliğini aştığını ve aşağılama kastında bulunması nedeniyle suç kapsamında değerlendirilmesi gerektiği kaydedildi.
Başarır, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Say’ın Kara Harp Okulu birincisi Ebru Eroğlu'nun başarılarını küçümsediğini belirterek şunları kaydetti:
"Kendisine gazeteci diyen bu şahıs, Ebru Teğmeni, doğal olarak askerlerimizi ve askerlik teşkilatını aşağılamıştır. Yaptığı eleştiri değildir, tahkirdir. Aşağılama; hor görme, onur kırma, değersiz gösterme, küçük düşürme, alçaltma, değersizleştirme, TCK 301 suç kapsamına girmektedir. Ben de kamu davası açılması hususunda bu şahsı ihbar ettim."
Başarır’ın suç duyurusunda "Türk Milleti kavramıyla belirli bir kişinin ya da kişi topluluğunun aşağılanmasından çok, genele yayılmış ve kabul görmüş toplumsal hassasiyetlerin zedelenmesinden bahsedilmektedir. Bu nedenle suçun mağduru sıfatıyla ihbarda bulunmaktayız. Anılan nedenlerle müvekkile yönelik hakaret içerikli eylemi gerçekleştiren kişi/kişilerin cezalandırılmasını talep etmemiz nedeniyle şikâyet dilekçesi verme zarureti hasıl olmuştur" ifadelerine yer verildi.
Sözcü
Koronavirüsten tedavi altına alınan Tuğba bebek virüse yenik düştü.22 izlenme
'Maaşları düşürün' diyen tarikat şeyhi 'sahte fatura'dan hapis yatmış!732 izlenme
"Peçenin arkasında" neler oluyor?699 izlenme
AKP'li Şamil Tayyar'dan bomba iddia! "Ersoy'dan daha ağır ithamlar olan tanıdık bir isim var"14 izlenme
Aile hekimleri ilaç yazamayacak mı? Bakandan açıklama geldi18 izlenme
AKP'li belediye başkanına tutuklama talebi: Cinsel saldırı davasında hakim kararı verdi15 izlenme
Kıskanılan Türkiye bu mu? Nüfusun tam 3'te 1'i...42 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun vaatleri arasında yer alan KYK kredilerinin faizlerinin silinmesini öngören "torba" kanun teklifi kabul edildi51 izlenme
CHP'den ihraç edilen Tanju Özcan beraat kararı sonrası açıklamalarda bulundu: Özür dilenmezse hakkım helal değildir.
FETÖ ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor: FETÖ'ye makale yazan albay general oldu!
CHP İstanbul il binası mühürlendi!
Açlık sınırı 10 bin liraya yaklaştı, yoksulluk sınırı 26 bin 994 lirayı buldu