Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün yaptığı açıklamada “Kızılay nerede?” diye soranlara “Çıkmış bir tanesi 'Kızılay nerede' diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi” diye seslenmesi tepki çekti. Depremzedelere çadır ve gıda yardımı ulaştıramaması nedeniyle eleştirilen 155 yıllık Kızılay’da tartışma yaratacak bir skandal daha ortaya çıktı.
Özellikle son yıllarda liyakatsiz yöneticileri ve ortaya çıkan harcamaları ile yöneticilere ödenen maaşlarla gündem olan Kızılay’ın 2016 yılından beri hayata geçiremediği “Kızılay Su” isimli bir projesi bulunuyor. Sadece projeden ibaret olan, üretim yapılmayan ve üretim yapılacak tesisi dahi olmayan “Kızılay Su” için kurum uzun süredir yüksek maaşlarla yöneticiler çalıştırıyor. Ayrıca Kızılay, bu yöneticilere birçok araç tahsis etti.
Kızılay’a bağlı ve iki maden suyu üretim fabrikası olan Kızılay İçecek Şirketi’nin isimlerinin açıklanmasını istemeyen çalışanları, BirGün’den İsmail Arı'ya yaptıkları açıklamada, “Kızılay Su için çok sayıda yönetici işe alındı ve aylardır çalışmadan maaş alıyorlar. İşe alınacak herkesin sosyal medya hesaplarına bakılıyor. Muhalif paylaşımlar yapanları işe almıyorlar. Örneğin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın köylüsü haftada iki gün işe geliyor. Kurum tam anlamıyla akrabalarla ve yandaşlarla dolduruldu. Bu kişiler oturdukları koltuklar için yeterli isimler değil elbette. İmam Hatipliler Derneği, Ensar Vakfı gibi kurumlara reklam adı altında bir dünya paralar ödeniyor. Kızılay şirketleri içerisinde neredeyse ‘müdür’den daha alt bir pozisyon ya da kadro yok. Tüm pozisyonlar müdür, direktör, genel müdür yardımcısı ve genel müdür gibi çok yüksek ücretli pozisyonlar. Altlarında kadroları olmayan bir dünya üst düzey pozisyon uydurulmuş durumda” ifadelerini kullandı.
Kızılay İçecek çalışanları şunları da anlattı: “Kızılay Su isimli bir ürün yok, tesis yok… Kızılay Su’ya ait sadece projelendirilmiş altyapı ve fizibilite çalışmaları var. Yani örneğin ‘satış direktörü pozisyonu’ ürün sahaya çıktıktan sonra doldurulması gereken bir pozisyonken 2 yıldır boş oturan ve yüklü maaşlar, primler alan bir kişi bu pozisyonda bulunuyor.”
Kızılay uzun süredir Borsa’ya girme hazırlığı yapıyor. Kurumun en büyük gelir kapısı olan Kızılay İçecek’in halka arzı için reklam filmlerinin bile çekildiği öğrenilirken bu girişimin de kurum içerisinde ciddi rahatsızlık yarattığı ifade ediliyor. Bazı Kızılay yöneticileri ile iktidar temsilcileri, Kızılay’ın Borsa’ya girmesinin halkın tepkisini çekçeğini savunuyor. Saray’dan da bu yönde bir itiraz olduğu ve bu nedenle Borsa sürecinin bir süreliğine askıya alındığı iddia ediliyor.
Gerçek Gündem
Eski Bakan Akar’ın kızının diploması ne olacak?29 izlenme
Karadeniz'de nadir görülen Kalkan balığı 7 bin TL'ye satıldı22 izlenme
Somali'nin parası TL karşısında 1 yılda yüzde 114 değer kazandı!54 izlenme
Adıyaman'da öğrenciyi istismar eden öğretmenler 15 gün öğrencilerin arasında kalmış!41 izlenme
Çek, senet, kredi: Ödemelerde sorun büyüyor27 izlenme
Ekonomik yıkımın faturası halka yüklendi, şirketlere teşvik yağdı34 izlenme
Ankara Tabip Odası Başkanı: 6 Pandemi hastanesi de doldu103 izlenme
Rusya bu olayı konuşuyor: ABD’nin gizemli mesajı ortaya çıktı!42 izlenme
Erdoğan'ın eski danışmanından sert eleştiri “Ne inandırıcılıkları kaldı ne güvenilirlikleri!"
İş çığırından çıkıyor, artık eşkiyalığa başladılar: Starbucks’ta oturan gençlerin içeceklerini zorla alıp yere döktüler!
Çanakkale’de yangın kâbusu yeniden başladı!
Ek zam için düğmeye basılıyor: İşte enflasyona göre hesaplanmış memur ve emekli maaşları