Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'nda bulunan işletmelerin kiralarına dair açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, garanti ücret ve kira ödemelerinin erteleneceğini duyurdu.
2 YIL BOYUNCA İPTAL
Bakan Karaismailoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nce işletilen havalimanlarında faaliyet gösteren esnafın 2020 kiralarının iptali, 2 yıl boyunca oluşacak kiraların da yüzde 50 düşürülmesine yönelik düzenlemeyi anımsattı.
SÖZ KONUSU UYGULAMA UZATILABİLİR
İstanbul Havaalanı için ayrı bir düzenleme hazırlığı yürüttüklerini belirten Karaismailoğlu, karşılıklı mahsuplaşma esasıyla devletin garanti ödemelerini yapmayacağını, karşılığında kira da almayacağını söyledi. Karaismailoğlu, söz konusu uygulamanın 2 yıl için geçerli olabileceğini, işletme süresinin de bu kapsamda uzatılabileceğini ifade etti.
YOLCU SAYISI YARI YARIYA DÜŞTÜ
2020’de İstanbul Havalimanı’nın yolcu sayısı yüzde 55, TAV Havalimanları’nın işlettiği 5 havalimanının yolcu sayısı yüzde 70 oranında geriledi. Malezya Airports’un işletmesini üslendiği Sabiha Gökçen’in yolcu sayısı ise yüzde 52 oranında azaldı.
IGA’nın, 2019’da 25 yıllığına işletmeye başladığı İstanbul Havalimanı için kamuya yıllık 1.33 milyar dolar ödeme gerçekleştirmesi gerekiyor. Buna karşın şirketin yıllık yolcu sayısı için kamu garantisi bulunuyor.
http://www.krttv.com.tr/gundem/istanbulhavalimaninin2milyarlikgarantiodemelerideertelendih65341.html
ASELSAN mühendisinin şüpheli ölümünde eski eşin ifadesi ortaya çıktı: Hüseyin'i öyle bir götürdüler ki...849 izlenme
Vapurdaki müzisyenlere kan donduran saldırı ! 'Bunlar misyoner !'518 izlenme
Kış saati uygulaması isteyen genç kadın: "Neye dayanarak bu yapılıyor anlamıyorum. Kış saati uygulamasına geri dönülsün lütfen, her sabah korkarak işe ve okula gidiyoruz"27 izlenme
'İBB'de halka hizmet adı altında kazanç kapıları kurulmuş!'171 izlenme
Sayıştay, Bartın’daki maden ocağında patlama uyarısında bulunmuş!30 izlenme
İl Özel İdaresi ve AKP'li isim ortaklığında devlet zarara uğratıldı28 izlenme
Şeker fabrikalarının devrinde kriz mi çıktı?118 izlenme
DÜN 'Sen benim muhatabım değilsin, kalitemde değilsin !' BUGÜN 'Dostum kardeşim İbadi !'172 izlenme