BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; milyarlarca lirayı yöneten cemaatin farklı alanlarda faaliyet gösteren birçok şirketi var. Bu şirketlerden biri de 2011’de kurulan Ser Organizasyon isimli şirket. Organizasyonun internet sitesinde yer alan bilgilere göre de kamu kurumlarının milyonlarca liralık organizasyon işleri bu şirket tarafından yapılıyor.
Şirket internet sitesinde “Milli ve manevi değerleri şiar haline getirdiği” etkinlikler düzenlediğini belirterek “müşterilerini” şöyle açıkladı: “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Kızılay, Van ve Kahramanmaraş Valiliği, Şarkışla Kaymakamlığı, AKP’li Bursa, Kayseri, Ordu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile MHP’li Kütahya, AKP’li Uşak ve Keçiören Belediyesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ile birçok yandaşın yönetiminde yer aldığı TÜGVA.”
İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında ise şirketin resmi sahibinin Yakup Öztürk isimli bir şahıs olduğu ve şirketin merkezinin de İstanbul Sancaktepe’deki Semerkand İş Merkezi’nde olduğu belirtiliyor.
Seçimlerde iktidara desteğini açıklayan Menzil tarikatının AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) kalıp sabun ve ramazan erzağı sattığı ortaya çıkmıştı.
Menzil Cemaati’ne ait Nakış Toptan Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 9 Aralık 216 tarihinde İBB iştiraki İSPARK’a 84 bin 807 TL bedelle kalıp sabun sattı. Aynı şirket 19 Temmuz 2013 tarihinde de yine İSPARK’a 130 bin 542 TL bedelle Ramazan erzağı sattı.
6 Şubat’ta meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından Kızılay’ın, Menzil Cemaati’ne bağlı Nakış Gıda isimli bir şirketten gıda malzemesi, yardım kolisi satın aldığı iddia edilmişti. Depremzedeler için yapılan bu alımın ihalesiz olarak gerçekleştirildiği öne sürüldü. Ayrıca Menzil Cemaati’ne mensup olduğu bilinen Kızılay Başkanı Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz’ın da bu alıma aracılık ettiği belirtildi.
Gerçek Gündem
Almanya harekete geçti: 13 bin Türk geri gönderilecek13 izlenme
İsmi duyulmamış ülkelerin vatandaşları neden Türkiye’den konut alıyor?40 izlenme
Sedat Peker'in 15 Temmuz iddiaları sonrası dönemin AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'den bomba ‘silahlandırma’ açıklaması! 'Savcılarımıza yalvarıyorum'147 izlenme
Dünya Kupası yarı final müsabaka tarihleri belli oldu.22 izlenme
Eski Avcılar Belediye Başkanı Benli hakkında tahliye kararı... Soylu'nun imzasıyla süreç değişti: "Bir kurban aranmış ve ben seçilmişim"36 izlenme
5 aileden 4’ünün derdi enflasyon, zam, fatura37 izlenme
İstanbul Müftülüğü'nün düzenlediği Enderun Teravihi namazında, vatandaşla RTE arasına bariyer kondu !234 izlenme
Bülent Emrah Parlak, Dikili’deki çocuk istismarına büyük tepki gösterdi!265 izlenme
Maaşlarını alamayan 15 Temmuz Gazileri'nden AKP Genel Merkezi önünde eylem: "Dünkü kahramanlar bugün hain mi?"
KYK yurdundaki asansör faciasında hayatını kaybeden kız öğrencinin babası isyan etti “Ben devlete inancımı kaybettim. Devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı"
Flaş gelişme: Amcanın aracından alınan örnek Narin Güran’ın DNA’sıyla uyuştu!
CHP'li Özkan'dan Erdoğan’a boykot tepkisi! “Saray'daki Fransız Airbus uçaklarını satarak başlasın”