İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü imam hatip öğretmenleri ile din kültürü dersine giren öğretmenlerin camilerde vaaz ve hutbe vermesini istedi
İlçe milli eğitim müdürlükleri de bu kapsamda okullardan bu öğretmenlerin kendilerine yönlendirilmesini istedi. Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği yazıda “İstanbul Müftülüğü ile yapılan protokol çerçevesinde İmam Hatip Liselerinde görev yapan meslek dersi öğretmenleri ile ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinden bulundukları eğitim bölgesinde veya ilçede bulunan camilerde vaaz verip hutbe okuyabilecek öğretmenlerimizin bilgisine ihtiyaç duyulmaktadır” dendi. Yazının devamında ise “İlgi yazı doğrultusunda, Müdürlüğünüz bünyesindeki öğretmenlere gerekli duyurunun yapılması ve bilgilerinin ekteki forma işlenerek formatı değiştirilmeden 11/10/2018 Perşembe günü mesai bitimine kadar Müdürlüğümüz Din Öğretimi Şubesine gönderilmesini hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” ifadeleri kullanıldı.
Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okulları gönderdiği yazıda ise şunlar dendi:
“İstanbul Müftülüğü ile yapılan protokol çerçevesinde: okullarınızda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinden bulundukları eğitim bölgesinde veya ilçede bulunan camilerde vaaz. verip hutbe okuyabilecek öğretmenlere duyurulması ve okul müdürleri gözetiminde öğretmenlerin bilgilerinin 11/10/2018 Perşembe günü mesai bitimine kadar Müdürlüğümüz Din Öğretimi Şubesine gönderilmesi hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”


https://www.birgun.net/haberdetay/istanbuldaokuldancamiyedonemi233222.html
Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı kalkıyor35 izlenme
TBMM'ye Bakara sureli 15 Temmuz anıtı! 365 bin TL harcanacak!115 izlenme
Yurt parasını peşin aldılar öğrencilere çadır kurdular!38 izlenme
Çankaya Belediye Başkanı Güner ve 23 kişi tutuklandı13 izlenme
AKP’de 12 ilçe başkanı istifa etti!77 izlenme
Seçil Erzan davasında ara karar: Yeniden ifade verecekler32 izlenme
Berkay neden tutuklu Zehra neden serbest?22 izlenme
Aile Bakanının istismar şüphelisi iş insanını bakanlıkta ağırlamasıyla ilgili haberlere erişim engeli49 izlenme