MHP Genel Merkezi tarafından dün kapatılan MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın yöneticilerine yönelik bugün operasyon düzenlendi. Operasyonda görevden alınan İl Başkanı ve çok sayıda MHP’li yönetim kurulu üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan İl Başkanı Kayaalp tutuklandı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gece yarısı yapılan operasyonda, görevden alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı.
T24'ten Candan Yıldız'ın haberine göre; Kayaalp'ın 16 yaşındaki bir çocuğa sistematik olarak cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. İddiaya göre istismarı öğrenen aile, Diyarbakır Emniyeti'ne MHP'li Cihan Kayaalp ve MHP örgütünden O.K. hakkında şikayette bulundu. Bunun üzerine şikayet Ankara 'daki MHP Genel Merkez'ine kadar emniyet kanallarından ulaştırıldı.
Habere göre; gözaltına alınan ve kendisine verilen özel koruma görevlileri geri çekilen Kayalp, bugün tutuklandı. Kayaalp, Diyarbakır T Tipi Cezaevi Kampusü'ne götürüldü. Emniyet, şikâyetçi olan ailenin ikamet adresinde, güvenlik amacıyla polis görevlendirdi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile MHP Diyarbakır İl Teşkilatı'nın feshedildiğini ve binaya kilit vurulduğunu açıklamıştı. Yalçın'ın, 'görüldüğü lüzüm üzerine' diyerek açıkladığı kararın, MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na yapılacak operasyon duyumuyla alındığı ortaya çıktı.
Medine örneği Berna Laçin'in başını ağrıttı!244 izlenme
Meral Akşener'i merkezde kabul eden Hüseyin Baş'tan dikkat çekici karşılama: Sayın Genel Başkanım hoş geldiniz33 izlenme
Erdoğan tek kelime etmedi küçük ortak açık açık söyledi: "Gitti Togg'lar"15 izlenme
Bakanlık dayanamadı açıklama istedi! Kızılay'da milyonlarca liralık satışlar tek tek ortaya çıktı15 izlenme
Kılıçdaroğlu’na Çorum'da yapılan büyük terbiyesizliğe tepki yağdı!58 izlenme
AKP'li patron 'Bu kadar para kazandın, zengin oldun. İşçinin de hakkını ver demek edepsizlik mi?' diyen işçilerin grevini engellemeye kalktı: "Zenginliğimi Allah verdi!"16 izlenme
Saray'ın yatının maliyeti ile ilgili dudak uçuklatan rakam!71 izlenme
Kanada'da sığınmacı sorununa tepki: "Burası Yemen mi? Burası Suriye mi? Burası Irak mı? Hayır, Kanada. Burası Kanada. Uyan Kanada. İşgal altındasın"24 izlenme