Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin “öğretim üyesi alım ilanı”nda, kişiye özel kadro açıldığı iddia edildi.
Odatv'nin haberine göre üniversite’nin, 12.06.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “öğretim üyesi alım ilanı”nda, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’ne açılan kadroda, ilana başvuru şartı olarak yer alan "Harbiye Nazırı Nazım Paşa'nın Hayatı ve mütareke döneminde sansür konularında çalışmaları olmak" ibaresi dikkat çekti.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Tez Merkezi üzerinden yapılan incelemede, Nazım Paşa hakkında yazılan yalnız tek bir tez olduğu görülüyor. Ender Korkmaz tarafından yazılan ve 2017 yılında kabul edilen tezin özet bölümünde, “Çalışma bir hatıratı ya da miras bıraktığı evrakı olmayan Nazım Paşa hakkında yapılmış ilk ve tek müstakil çalışmayı teşkil etmektedir” ifadeleri yer aldı.

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI
Kişiye özel kadro iddialarıyla ilgili olarak YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı bilgi notu yayınlamış, söz konusu uygulamanın Anayasa’nın eşitlik ilkesine ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na aykırı olduğunu belirtmişti.
“Akademik kadro ilanlarında aranan ek koşullara ilişkin bilgi notu” başlığıyla yayımlanan açıklamanın ilgili kısmı şöyle:
“Üniversitelerin çıkmış olduğu ilanlarda belirlediği ek koşulların kişiyi tanımlamaya yönelik olarak akademik rekabeti engelleyecek nitelikte olmasının, Anayasanın eşitlik ilkesine ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na aykırılık teşkil edeceği, tesis edilen işlemin dava konusu edilmesi halinde yargı makamları tarafından atama işleminin iptal edileceği, buna bağlı olarak üniversitenin işleyişi üzerinde olumsuzluk etkiler yaratacağı ve kişiler açısından mağduriyetler yaratacağı, söz konusu atama işleminde rol alan yetkililer açısından idari ve cezai sorumluluklar doğuracağı açıktır.”
http://www.krttv.com.tr/egitim/universitedekisiyeozelkadroilanih5633.html
Hatay’da deprem mezarlığı… Numarayla gömüyorlar38 izlenme
Ekonomi yönetiminin gurur tablosu! Herkesi geride bırakıp ilk üçe yerleştik28 izlenme
İmamoğlu'nun başlattığı 'çiftçiye ücretsiz tohum desteği' dağıtım töreninde konuşan çiftçi: "İBB bize yem veriyor, tohum veriyor, gübre veriyor, mazot veriyor, bunun için ne desek az"17 izlenme
Benzin, motorin ve LPG’ye yeni zam!44 izlenme
Cep telefonlarına yeni yılda taksit düzenlemesi yapıldı!36 izlenme
Hendek'teki patlamaya ilişkin tutuklanan patronun ifadesi ortaya çıktı: Suçu işçiye atmış!62 izlenme
Kamunun zararı 2 trilyon liradan fazla!147 izlenme
Nevşin Mengü, kendisini tehdit eden Melih Gökçek'e yanıt verdi! "Eski belediye başkanı, yeni trol"96 izlenme
İYİ Parti'de seçime 5 gün kala istifa: İmamoğlu ve CHP'yi destekleyeceğini söyleyip ayrıldı
Iğdır'da gerginlik: Mazbata CHP'li adaydan alınıp AKP'li adaya verildi
Kartalkaya faciası davasında otel müdüründen skandal sözler: "Başımıza İş Açacaksınız"
AKP'li Ömer Çelik'ten teğmen açıklaması: "Disiplinsizlik için soruşturma açılıyor"