Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının arkasından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) da, 12 Şubat Çarşamba günü (yarın) için uyarıda bulunmuştu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM’un art arda uyarıları sonrası İstanbul’un 9 ilçesinde okullar tatil edilirken, İstanbul genelinde okulların tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyordu.

İstanbul Valiliği açıklamasında “Kent genelinde eğitime ara verilmesi söz konu değil” dese de beklenen haber geldi. İstanbul Valisi Davut Gül, kar yağışı nedeniyle yarın kentte eğitimöğretime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

İstanbul Valisi Gül açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"İstanbul genelinde etkisini sürdüren kar yağışı, soğuk havanın da etkisiyle yaşamı olumsuz yönde etkilemektedir. Meteorolojik verilere göre kar yağışı ve soğuk havanın şehir genelinde etkisini devam ettirmesi beklenmektedir. Bu nedenle 12.02.2025 Çarşamba Günü İstanbul genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitim – öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personelimiz de 12.02.2025 Çarşamba günü idari izinli sayılacaktır" açıklamasını yaptı.

Depreme gerek kalmadı: Çürük raporu olan devlet hastanesinin tavanı çöktü10 izlenme
CHP'li Murat Emir: "Türkiye'den İsrail'e şakır şakır petrol gidiyor"18 izlenme
Erdoğan’ın şikâyeti üzerine CHP’lilere ‘broşür’ soruşturması!51 izlenme
Yenidoğan çetesi operasyonu 2. dalga: Doktor ve hemşireler de gözaltında31 izlenme
'Türkiye'de ağır hasta oranı bir ayda yüzde 74 arttı'83 izlenme
Nisan ayında yapılan 9 anketin sonucu40 izlenme
CHP'li Karabat milyarlık rant sistemini deşifre etti!45 izlenme
AKP’de Binali Yıldırım referansına yüz binlerce liralık ihale!106 izlenme