Muhalif kanallara uyguladığı cezalarla iktidarın sansür aygıtına dönüşen Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), şimdi de müzik kliplerine kafayı taktı.
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, müzik kliplerinde ‘çıplaklık içerikleri ve şarkılarda bulunan argo sözler’ bulunduğu gerekçesiyle müzik yayıncılarına uyarı yazısı gönderdi.
Müzik kanallarının yayınladıkları video kliplerde ‘aşırı cinsel içerik’ kullanıldığını iddia eden Şahin, “Ülkemizde müzik klibi yayıncısı televizyonların ahlak ve edep sınırlarını aştığı izleme uzmanlarımızın raporlarına yansımaktadır. Müzik kanallarının yayınladıkları video kliplerinde aşırı cinsel içerik kullandıkları tespit edilmiştir. Anılan yayıncılarda çıplaklık içeren görüntüler çokça yer almaktadır” dedi.
Şahin, açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:
“Müzik yayıncısı radyo kanallarının ise argo ve küfürlü sözler içeren şarkıları sıklıkla çaldıkları takip edilmiştir. İlgili yayıncıların geleneklerimize aykırı, inanç, toplumsal ve kültürel değerlerimize ters olan bahse konu içerikleri kendi mekanizmaları içerisinde ivedilikle ele almaları ve 6112 sayılı Kanunumuzda yer alan yayıncılık ilkelerine uyumlu hale getirmeleri şarttır.
Aksi halde Üst Kurulumuzun yasa çerçevesinde yetkisi malumdur. Yaptığımız bu ikazın hassasiyetle dikkate alınması, akabinde de millî ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan müzik kliplerinin titizlikle gözden geçirilmesi son derece önemlidir.”
Kaynak: TELE1
Enflasyon sebep aile yıkımı sonuç18 izlenme
Saray'dan koronavirüs için adaçayı ve ebegümeci önerisi!71 izlenme
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı! Bayram hediyesi olarak vergi zammı geldi!105 izlenme
EYT'liler ne kadar maaş alacak? AKP'li Uğur Aydemir açıkladı58 izlenme
TRT'ye 'Muharrem İnce' ihtarnamesi!893 izlenme
Mansur Yavaş: O avukatın belediyeyi nasıl talan ettiğini açıkça gördük260 izlenme
Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Öğretmenler Günü’nde öğretmeni azarladı!115 izlenme
"Mezar kazıcı ve gassallar AKP için oy istiyor”107 izlenme