31 Ekim’de tarifeli uçuşlara başlanan İstanbul Havalimanı'nda çalışmak isteyenler için garantili iş başvurusu alındığı iddia edilerek para talep edildiğinin tespit edilmesi üzerine İGA, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
İGA'dan yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul Havalimanı güvenlik personeli iş ilanlarında dolandırıcılara dikkat ediniz. Son dönemde anlık sohbet ve çeşitli sosyal medya platformlarından, İstanbul Havalimanı bünyesinde çalıştırılmak üzere; işe başlatma güvenceli olarak iş başvurusu alındığına dair aslı bulunmayan paylaşımlar yapıldığı ve bu süreçte adaylardan ön kayıt adı altında para talep edildiği tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın devamında, 29 Ekim 2018'de faaliyete giren İstanbul Havalimanı için Şubat 2018 itibarıyla 3 bin 500 güvenlik personeli alınması için ilan açıldığı ve bahsi geçen işe alım süreci hakkında İGA’nın yetki verdiği şirketler aracılığıyla yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Adaylarla yapılan görüşmelerde herhangi bir isim altında bedel talep edilmemekte veya karşı ödeme yöntemi kullanılarak kargo yoluyla herhangi bir belge gönderilmemektedir” ifadelerine yer verildi.
Yaşanan gelişmenin ardından gerekli işlemlerin başlatıldığının belirtildiği açıklamada “Konu, ilgili bölge Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirilmiş ve soruşturma başlatılmıştır. İGA, yapılan dolandırıcılık faaliyetinin bir daha yaşanmaması adına gerekli her türlü önlemi almıştır” denildi.
İHA
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/igadandolandiricilaradikkatuyarisi2750668/
Bunu da gördük! Pazarda yeni dönem!110 izlenme
Çaykur Varlık Fonu'na devroldu, zararı arttı!102 izlenme
AKP İstanbul İl Başkanı Kabaktepe yalan söylerken yakalandı!30 izlenme
CHP'li yeni başkan isyan etti! "MHP’li Başkanın seçim harcaması, haftada bir milyon liralık kuruyemiş!"24 izlenme
Ali Tezel: Emekli maaşı 350 TL’ye kadar düşecek!1088 izlenme
Eski AKP'li vekilin başkanlığını yaptığı Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nda usulsüzlük!53 izlenme
Avukatı da Erdoğan’ı terk etti!178 izlenme
İki vatandaş konkordato ilan etti!263 izlenme
60 milyon TL sermayeli şirkette 70 milyon TL yolsuzluk! Gökçek'i zora sokacak rapor!
Sedat Peker, Uğur Dündar'ın sözlerine yanıt verdi: "Örnek alınacak biri değilim"
Türkiye'nin dört bir tarafından yardım çığlıkları! Binlerce yurttaş kirasını, faturasını ödeyemiyor...
Artvinli bir vatandaş: "Evet, fakir olmamız doğrudur. Bakın, ayağımdaki ayakkabıya, üzerimdeki elbiselere bakın. Ben kendimden utanıyorum"