Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde eşi ve 7 aylık kızıyla birlikte yaşayan Mehmet Duman, günübirlik çalıştığı inşaatın tamamlanmasıyla işsiz kaldı. Yaklaşık 7 aydır iş arayan Duman, takip ettiği ilanlardan da netice alamayınca, kurs görüp güvenlik sertifikası aldı.
Kentte spor müsabakalarında geçici olarak görev alan Duman, kalıcı iş imkanı bulmak için üzerinde özel güvenlik sertifikasının da yer aldığı ‘iş aranıyor’ yazılı ilanı otobüs duraklarına yapıştırarak iş aramaya başladı.
İş sahibi olmayı arzuladığını belirten Duman, “İş bulamayınca bu ilanı bastırmaya karar verdim. 7 aylık bir kızım var. Evimin geçimini sağlamak için günübirlik inşaat işlerinde ve maçlarda çalışıyorum. Bu sürede başvurmadığım yer kalmadı, hayırlısıyla bir işe girmek istiyorum” dedi.
Duman’ın iş arama yöntemi, işsizliğin boyutunu gözler önüne serdi.
https://www.abcgazetesi.com/issizligingeldigisonnokta2204
Şimşek’in CHP’li belediyelere karşı yeni planı ortaya çıktı34 izlenme
Tüm emeklilerin maaşı yükselebilir: SGK uzmanı formülü açıkladı20 izlenme
İndirimli tarifeye girmek imkânsız!43 izlenme
Ayhan Bora Kaplan, oğlunun sünnetine 40 milyon liralık Ferrari ile gitmiş: MTV'si 50 bin lira!70 izlenme
Tarikatçı şahıstan tepki çeken sözler! "Bütün, cennette her köşkte 70 bin oda, her odada 70 bin çadır ve her çadırda bir huri olacak"66 izlenme
Avrupa’da birinci dünyada dördüncü! Ama maaşıyla!137 izlenme
Benzin ve motorine büyük “kur” zammı!43 izlenme
Sinop'ta balık avlama sezonu başladı: Özgür Özel açılışta dümene geçti30 izlenme