Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen ve üç gün sürecek olan CHP 39. Olağan Kurultayı’nın ilk gününde 17 yıl sonra değiştirilen yeni parti programı delegelerin oylarıyla kabul edildi.
CHP’nin 'Şimdi iktidar zamanı' sloganı ile hazırladığı yeni parti programının detayları da belli oldu.
Yeni programın detaylarını CHP’nin gölge kabinesi olarak bilinen bakanlıklardan sorumlu genel başkan yardımcıları yaptı.
Ekonomiden adalete, eğitimden sağlığa kadar birçok konuda ayrıntılı sunumlar yapıldı. Yeni programda öne çıkan ana başlıklar şu şekilde oldu:
Aktif yurttaşı güçlü Meclis’le buluşturacağız. Adalet sözde kalmayacak, güvenceli ve haysiyetli bir yaşamı inşa edeceğiz. Yerel yönetimleri güçlendireceğiz. kayyımlar gidecek, halkın seçtiği yönetecek. Herkesin bir evi olacak. mülk ve kiralık sosyal konut stokunu artıracağız. Barış ve refah üreten dış politikayla ülkemizi güçlendireceğiz AB’ye tam üye olacağız. pasaportumuz saygın, ülkemiz refah içinde olacak. Korkuyu yöneten değil, güveni büyüten özgür Türkiye’yi inşa edeceğiz. Sokaklarımızı, sınırlarımızı, siber alanları güvenli kılacağız.
Türk Silahlı Kuvvetleri siyaset dışı olacak, caydırıcılığı artacak. Milli savunma sanayimizi daima ileri taşıyacağız. Üretimi destekleyecek, halkın refahını artıracağız. İstikrarlı ekonomiyi kuracak, enflasyonu bitireceğiz. Piyasalarda adil ve etkin rekabeti sağlayacağız. Kamu alımlarında yerli üretime, kadın ve genç girişimcilere öncelik vereceğiz. Yerli yapay zeka ve yeni teknolojileri teşvik edeceğiz. sanayimizde dijitalleşme ve otomasyonu güçlendireceğiz.
Denetimle, tağşişle mücadeleyle gıda güvenliğini sağlayacağız. Çiftçiyi destekleyecek, borç sarmalından kurtaracağız. Milletin vergisini şirketlere değil, hizmete aktaracağız. Demir ağlarla vatanı, özgür internetle geleceği öreceğiz. Kıyılar halkın, tatil herkesin hakkı olacak. Turizm Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olacak. Türkiye'nin nadir toprak elementlerini biz çıkaracağız, biz işleyeceğiz. Yoksul hanelerin enerjiye ucuz erişimini sağlayacağız. Herkes için insan onuruna yaraşır iş, refah yaratan gelir sağlayacağız. Herkes için güvenceli işlerle güvenli geleceği kuracağız.
Her eve maaş girecek. Yoksulluğu yöneten değil yok eden olacağız. Hiçbir çocuk kreşsiz kalmayacak. Kimseyi geride bırakmayacağız. Kimsenin gözü arkada kalmayacak. Herkese eşit, nitelikli, ulaşılabilir, kamusal sağlık hizmeti sağlayacağız. Sağlık emekçilerine insanca çalışma, güvenceli istihdam sağlayacağız.
Laik, nitelikli, parasız eğitimi kuracağız. her çocuğa temiz içme suyu ve bir öğün yemek vereceğiz. Atanmayan öğretmen değil, kadrolu itibarlı öğretmenlik olacak. Özgür ve eşit gençlik, teknoloji ve nitelikli işlerle buluşacak. Hak temelli yaklaşımla güçlü gençlik, güçlü Türkiye’yi kuracağız.”
CHP’nin bugün oylayacağı tüzük değişiklikleri netleşti. Parti tüzüğünün 15 maddesi değiştirildi.
60 kişiden oluşan Parti Meclisi’nin (PM) 80 kişiye çıkarılacak. Gölge kabine Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’ne bağlanırken, gençlik kotasında kademe kalkarak 1840 yaş için yüzde 25 oranında tek kota uygulanacak.
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmaları için Cumhurbaşkanı Aday Ofisi tüzüğe eklendi. Değişiklikle CHP’nin gölge kabinesinin ofis bünyesinde çalışması hükme bağlandı. CHP lideri Özgür Özel’in PM ve MYK’nın yanı sıra gölge kabineye de başkanlık edeceği belirtildi.
NEFES
Pfizer ve BioNTech’in iki doz aşısı büyük koruma sağlıyor69 izlenme
16 liralık HGS borcu 30 Bin liraya çıktı, sosyal medyadan isyan etti!22 izlenme
Bir yılda yüzde 500 borçlanan AKP’li belediye arsa satıyor!91 izlenme
MHP’li belediye başkanının FETÖ arşivi ortaya çıktı63 izlenme
Daily Telegraph: Kamyon şoförünün oğlu Erdoğan karşıtı muhalefeti ateşliyor605 izlenme
CHP'nin mitingi öncesi Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bir operasyon daha31 izlenme
Trabzon Of'taki bu röportajlar büyük sonucun ayak sesleri olabilir! 'Ben yıllardan beri MHP’ye verdim. Ama yanlışları gördüğüm için gittim CHP’ye üye oldum. Bundan sonra oyum CHP’nindir'62 izlenme
Yenidoğan Çetesi soruşturmasında Bahçeli'nin koruma müdürü nasıl kurtarıldı?32 izlenme
Terörist Apo'ya methiyeler dizen Pelikancı Hilal Kaplan 'huzura ersin' diye TRT 2.5 milyon TL ‘huzur hakkı’ ödedi!
Sarayın günlük masrafı 3.500 emeklinin maaşı
Çift maaşlılara yenileri eklendi! İşte o isimler…
Erdoğan’ın ‘sigara haramdır’ açıklaması sosyal medyada gündem oldu