İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 1725 Aralık soruşturmalarında adı geçen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, yargıya taşınan “Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur” açıklamasına “soruşturma yapılmasına yer olmadığı” kararını verdi. HKP, Bayraktar’ın açıklamalarının “yeni delil” niteliğinde olduğu gerekçesiyle karara itiraz etti.
Bakanların rüşvet aldığı iddiası üzerine yürütülen 1725 Aralık soruşturması sırasında istifa eden Bayraktar, “Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur. Hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur” demişti.
HKP, Bayraktar’ın açıklamalarını yargıya taşımış ve Bayraktar’ın yanı sıra eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan hakkında “suç işlemek için örgüt kurmak”, “zimmet”, “irtikap”, “görevi kötüye kullanma” ve “kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” suçlarını işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “aynı olayla ilgili olarak daha önceden soruşturma yapıldığı” gerekçesiyle “soruşturma yapılmasına yer olmadığına” karar verdi.
HKP, karara itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, “savcılığın, ikrar ve itiraflara dair maddi gerçekliği araştırmaya lüzum görmediği ve göz ardı ettiği” kaydedildi. Kararı veren savcının, “yetkisini kötüye kullandığı” belirtilen dilekçede, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in de tanık olarak dinlenmesi istendi.
‘YENİ DELİL NİTELİĞİNDE’
HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, savcının “yıldırım hızıyla takipsizlik kararı verdiğini” belirtirken, kararın gerekçesi olan eski takipsizlik kararlarına işaret etti.
Çolak, “Takipsizlik kararı, kazanılmış hak doğurmaz. İtiraflar yeni delil niteliğindedir. Yeni deliller ortaya çıktığı için yargılanmanın yenilenmesi gerekir” dedi. Bayraktar’ın “Tarafsız bir savcı çıksın, bu dosyaları incelesin. Gerek görürlerse Yüce Divan’a gitmekten de korkmam” açıklamasını anımsatan Çolak, “Bayraktar, ‘Savcılar çağırsın, bildiklerimi anlatacağım’ diyor, savcı ‘Hayır gelme’ diyor. Bu kararı böyle nitelendiriyoruz. Mevcut koşullarda çok bir sonuç beklemiyoruz ama yarın iklim değiştiğinde bu dosyalar kaçınılmaz olarak yeniden ele alınacak. O zaman hem failler hem de görevini yapmayan hâkim ve savcılar yargılanacak” diye konuştu.
https://www.krttv.com.tr/gundem/savciliktanbayraktarin1725aralikitiraflarihakkindah97394.html
Türk polisi '40 kaçak Afgan'ın kaldığı evi bastı, sınır dışı işlemleri için Göç İdaresi'ne götürdü50 izlenme
Yer Adana: Sahillerden sonra artık parklar da sığınmacılarla doldu33 izlenme
Faiz indiren Merkez'e kötü haber: Doların faizi erken artabilir36 izlenme
Hastane değil, ranthane!86 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz: AKP'li memurun maaşı 84 bin TL!106 izlenme
Bu masaya oturan aç kalkmıyor, para ödemiyor ! Elazığ Karakoçan'da 'insanlık masası'177 izlenme
Faruk Fatih Özer, MHP’li Saffet Sancaklı’nın oğluyla ortak çıktı!59 izlenme
Emekli ikramiyesi için çelişkili ifadeler: Birbirlerinden haberi yok20 izlenme
Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretlerine yüzde 56 zam!
Kanser ilaçlarında büyük vurgun!
Özgür Özel kürsüde AKP'lilerin gözüne bakarak söyledi: "Asker indir demiyorum! Mama yolla! Su yolla! Un yolla! Ekmek yolla! Bunu yapmadan bu millet sizi burada oturtmaz"
Açılış için dünyanın dört bir yanına davet yolladılar: Bir kişiyi davet etmediler