TİP Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin Meclis'te düzenlenen haftalık basın toplantısında konuştu. Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini sosyal medyadan yaptığı bir duyuruyla bırakmasına ilişkin konuşan Baş,"'Bakmayın altımdakilere, ekonomiyi ben yönetiyorum’ diyen Erdoğan, damadı halkın önüne atarak bu işten sıyrılmaya çalıştı" değerlendirmesinde bulundu.
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 5 yıl önce kurduğu, "Türkiye’nin bir anonim şirket gibi yönetilmesini istiyorum" sözlerini anımsatan Baş, "Onlar mutlu mesut yöneticilik oynarken yıllar boyunca olan bize oldu. İşten atılan biz olduk. Türkiye bir emekçi mezarlığına döndü. Güvencesiz çalıştırıldık. Evimize giren para her geçen gün biraz daha azaldı. Borca battık. Yoksullaştık. Bize karşı suç işlendi! ‘Yeter artık’ dedik" şeklinde konuştu.
Albayrak’ın istifası sonrası ana akım medyanın sessiz kalmasını eleştiren Baş, 27 saat boyunca gazeteciliğe, devlet yönetimine, demokrasiye, hukuka ve etik ilkelere tam anlamıyla ihanet edildiğini söyledi.
'23 MİLYON AİLE, BİR AİLEDEN HESAP SORACAK'
“Sonra dün akşamdan beri şu söylenmeye başlandı: ‘Efendim niye bu kadar tepki veriyormuşuz. Aile içinde olan bir olaymış" diyen Baş, şunları kaydetti:
"Böyle bir günde söylemek zul geliyor ama bu utanmazlara hatırlatıyorum. Beyler burası babanızın çiftliği değil, ellerimizle kurduğumuz Cumhuriyet’tir. Burası halkın oylarıyla seçilerek geldiğimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. O Anadolu Ajansı babanınızın malı değil, bizim vergilerimizle maaş alıyorsunuz. O Saray, yoksul halkın ödediği vergilerle yapıldı. Aile arasındaymış... Bu ülkede 23 milyon aile var. 23 milyon aile, bir aileye bakacak öyle mi? 23 milyon aile bir aileye diz çökmeyecek. Yok öyle yağma, 23 milyon aile o bir aileden ve etrafında kümelenen para babalarından hesabını soracak merak etmeyin."
GAZETECİLERE 'BİZ YAYIMLAYACAĞIZ’ ÇAĞRISI
Sözlerinin devamında basın emekçilerine seslenen Baş, gazetecilerin ne kadar zor koşullar altında çalıştıklarını ve basın patronlarının alacağı ihaleler uğruna mesleklerini yapmayı engellediklerini bildiğini belirterek, bir çağrıda bulundu. Baş “Türkiye, o bir aileden kurtulunca, siz gazeteciler de kurtulmuş olacaksınız! Buradan ilan ediyorum. Yapamadığınız haberlerini patronlarınız yapmıyorsa bize getirin, biz yayımlayacağız” dedi.
‘AHMET HAKAN’I GAZETECİDEN SAYMAYACAĞIZ’
Baş ayrıca, “Ahmet Hakan gibi basın, gazetecilik adına ahkam kesenlerin halktan nasıl haber gizlediklerini gördü bu millet. Gözümüzün önünde oldu. Unutmayacağız ve bundan sonra da gazeteciden saymayacağız” ifadelerini kullandı.
LÜTFİ ELVAN: KATLİAMLA HATIRLANIYOR
Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın işçilerin haklarını elinden alan torba kanunları Saray’dan geldiği gibi kılıfına uydurup Meclis’ten geçiren Plan Bütçe Komisyonu Başkanı olarak tanındığını söyleyen Baş, Elvan’ın ayrıca Çorlu Tren Katliamı’nın sorumlularından biri olduğunu ifade etti. Baş, “Çorlu’da treni raydan çıkaran adam bugün ekonominin başına getirildi. Not ediyoruz” dedi.
'BOŞ KOLTUK BİLE BUNLARDAN FAYDALI'
Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir sistemin saçmalığı bundan daha iyi nasıl ispatlanabilirdi ki? Türkiye’de Sağlık Bakanı pandemiyle mücadele etmiyor, eğitim bakanı çocuklarımızın eğitim alamıyor oluşuyla “çok talep var, ne güzel” diyerek mutlu oluyor. İletişim Başkanlığı diye bir kurum var iletişimi durduruyor! Demek ki neymiş biz haklıymışız. Bakın, Hazine ve Maliye Bakanı koltuğu boş kalınca ekonomi biraz olsun düzeliyor. Demek ki, mesela Adalet Bakanı istifa etse memleketin hukuk sistemi düzelecek. Tarım ve Orman bakanı gitse çevre katliamlarını durdurmak mümkün olacak. Boş koltuk bile memleket için bunlardan daha faydalı. Cumhurbaşkanı’na bir çağrıda bulunuyorum; boş koltuk bile sizden daha faydalı, derhal o koltukları boşaltın."
http://www.krttv.com.tr/siyaset/erkanbasboskoltukbilememleketicinbunlardandahafaydalih53424.html
Barış Yarkadaş ile CKD Başkanı Tülin Oygür arasında canlı yayında Taliban kavgası çıktı! 'Şeriatçı bir terör örgütüne övgüler dizerek Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği ismini kullanamazsınız!'89 izlenme
Sivas'ta esnaf ve çiftçi isyan etti: 'Esnaf perişan, emin olun AKP’den dönen çok'46 izlenme
Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın bir an önce atması gereken adımı açıkladı: "Seçimden sonra mecbur yapacaksınız"43 izlenme
Siyaset tarihinde bir ilk: Cezaevinde oy oranı yükseliyor23 izlenme
Dönemin İçişleri Bakanı 33 yıllık Madımak sırrını açıkladı: "Vali bey kafasına silah dayamıştı, engelledim"18 izlenme
Sağlık sektöründe kriz derinleşiyor! Borç 18 milyarı aştı, firmalar kapanmayla yüz yüze!87 izlenme
İmamoğlu’ndan gar ihalesi için ikinci tepki: İstanbul adına çok öfkeliyim!123 izlenme
AKP'li Savcı Sayan 'İstanbul'da belediye başkanı da inşallah Ağrı'yı örnek alır. Ekmeği daha da aşağı indirmek için çaba sarf eder' deyince sosyal medyanın diline düştü! 'Bu hesapla Ağrı batar!'51 izlenme