İran tarafından gece yarısı gerçekleştirilen geniş kapsamlı füze ve kamikaze İHA saldırılarının ardından, İsrail’in güneyinde yer alan Arad kenti hareketli saatler yaşıyor. Saldırı sonrası bölgeye giden İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, bölge halkının tepsiyle karşılaştı.
Bakan Ben-Gvir, saldırının şiddetine rağmen can kaybı yaşanmadığını belirterek, durumu "büyük bir mucize" olarak tanımladı. Olay yerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan, İran’a yönelik tavrın sertleşmesi gerektiğini vurgulayarak, "İranlıları sonuna kadar ezmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Arad kentinde incelemelerde bulunan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. İran saldırılarının hedefi olan bölgede halkın arasına karışan Bakan, öfkeli bir vatandaşın ağır suçlamalarına maruz kaldı.
İran'ın gece yarısı gerçekleştirdiği füze saldırılarının ardından hasar tespiti için Arad kentine giden Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, bölge sakinlerinden birinin sert protestosuyla sarsıldı. Bakanın korumaları eşliğinde yürüdüğü sırada bir vatandaşın doğrudan Ben-Gvir’i hedef alarak bağırdığı görüldü.
Görgü tanıklarının aktardığı ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, öfkeli kent sakininin Bakan Ben-Gvir’e hitaben, "Sen bir Yahudi Nazisisin! Tüm bu ölümlerin sorumlusu sensin. Burada işin yok, şehrimden defol!" dediği duyuldu.
Bakan Ben-Gvir’in saldırıları "büyük bir mucize" olarak nitelendirmesi ve İran’a yönelik "ezme" çağrısı yapması, can güvenliği endişesi taşıyan bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.
Resmi verilere göre Arad'da saldırılar sonucu 80 kişi yaralanırken, 10 kişinin durumu ciddiyetini koruyor.
Sözcü
Erdoğan’ın uykusunu kaçıran %15’lik kitle belli oldu
İmamoğlu ve Yavaş'tan seçim güvenliği mesajı
1915 Çanakkale Köprüsü daha açılmadan müteahhitler paralarına para kattı!
5G zamla geldi: Telefon tarifelerinde fiyatlar arttı
Mansur Yavaş: "Ekrem İmamoğlu'yla iki gündür konuşuyoruz, sonuna kadar birlikteyiz"
AKP'de yeni kriz! Parti içinden Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'ye istifa çağrısı!
AKP'li eski vekilin SADAT yasası teklifi Meclis Arşivi’nden silindi
Yapılandırma çözüm değil faiz tuzağı oldu
Meclis'te 'Bektaşi' gerginliği! AKP'li vekilin fıkrası tepki çekti, Bekir Bozdağ özür istedi
Anaokulu çocuklarına din eğitimi: Arap harflerinin içini boyamaca!
Ek gösterge sonrası Memur Sen'den Yeni Açıklama: Bir Talepleri daha var!
Almanya'dan gelen gurbetçiden yurt dışında da hayatın zor olduğunu iddia eden gurbetçilere! "Bakmayın bu yurtdışından gelenlere. Hepsi yalancı. Ciddi söylüyorum"
Büyük beğeni almıştı: Atatürk filminden rekor!
Ekrem İmamoğlu'na en çok oy veren iller belli oldu