İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun Gazze kentinin merkezine girdiğini öne sürdü.
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun Gazze şehir merkezinde operasyonlar yürüttüğünü açıkladı; İsrail'in savaş sona erdiğinde Filistin bölgesini yönetmek gibi bir arzusu olmadığını savundu.
VOA Türkçe'nin haberine göre Gallant, "Ordu kuvvetleri Gazze şehir merkezinde. Kuzeyden ve güneyden geldiler. Kara, hava ve deniz kuvvetleri arasında tam bir koordinasyon içinde saldırdılar" diye konuştu.
Basın toplantısında konuşan Gallant, "Kuvvetlerimiz yaya olarak, zırhlı araçlarla ve tanklarla her yönden manevra yapıyorlar ve tek bir hedefleri var: Gazze'deki Hamas teröristleri, altyapısı, komutanları, sığınakları, iletişim odaları. Gazze şehrinin etrafındaki çemberi daraltıyorlar" dedi.
Gallant, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın "sığınağında kapana kısıldığını ve çevresiyle irtibatının olmadığını" öne sürerek sözlerine şöyle devam etti: "Bugün binlerce Gazzelinin, (sözde) insani yardım koridorunda güneye doğru ilerlediğini gördük. Tüm Gazze Şehri sakinlerini güneydeki daha güvenli bölgelere gitmeye çağırıyorum. Böylece zarar görmezsiniz. Hamas'ı yok edeceğiz; sivillere zarar vermek gibi bir niyetimiz yok."
Gazze'yi "insan eliyle inşa edilmiş en büyük terör üssü" olarak tanımlayan İsrail Savunma Bakanı, şehrin altında, okulların ve hastanelerin altından geçen ve militanlar için silah depoları, iletişim odaları ve saklanma yerleri barındıran kilometrelerce tünel olduğunu söyledi.
Savaş sona erdiğinde Gazze'yi kimin yöneteceğine dair planları sorulan Gallant, "Size kimin yönetmeyeceğini söyleyebilirim. Hamas olmayacak ve İsrail de olmayacak. Diğer her şey olasılıklar dahilinde" yanıtını verdi.
Başbakan Binyamin Netanyahu da İsrail ordusunun Gazze'yi kuşattığını ve 'şehrin içinde operasyon yaptığını' söyledi.
Netanyahu televizyonda yaptığı açıklamada, Hamas İsrailli rehineleri serbest bırakmadan Gazze'ye ateşkes ya da yakıt sevkiyatı yapılmayacağını söyledi. Filistinli sivillere güneye gitmeleri çağrısını tekrarlayan Netanyahu, "Durmayacağız" dedi.
Öte yandan İsrail Ordusu Güney Komutanı Tümgeneral Yaron Finkelman Gazze sınırı yakınlarında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ordu, on yıllardır ilk kez Gazze Şehri'nin kalbinde savaşıyor. Terörizmin kalbinde. Güçlerimiz her gün her saat militanları öldürüyor, tünelleri ortaya çıkarıyor, silahları imha ediyor ve düşman merkezlerine doğru ilerlemeye devam ediyor" dedi.
Duvar
Gurbetçilere Kötü Haber!786 izlenme
KPSS skandalındaki tarikat parmağında yeni ayrıntılar ortaya çıktı66 izlenme
Zam isyanı sürüyor! Sokağa indiler40 izlenme
Ukrayna, Rus ordusundan temizlenen Çernihiv'in son halini paylaştı!60 izlenme
CHP'li başkanların adliyeye sevk görüntüsüne tepki yağdı: Dönem değişiyor yöntem değişmiyor12 izlenme
Ege Akersoy için 4 yıla kadar hapis talebi35 izlenme
Numan Kurtulmuş, adının Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı için kullanıldığı iddialarına yanıt verdi.35 izlenme
Kod-29 kıyımı: 2020’de 177 bin işçi kovuldu!50 izlenme
Arınç, 18 bin TL'lik maaşını eleştirenlere tepki gösterdi 'Benim ne alacağımı ben düşünmüyorum ki, nitekim bazı edepsizler bunun üzerine yorum yapsınlar !'
Hapisteki 10 bin IŞİD'li teröristin masrafını Türkiye karşılayacak!
Tunç Soyer ile Şenol Aslanoğlu'nun tutukluluk incelemesi avukatsız yapıldı! Hukuk skandalına CHP'den sert tepki
Son seçim anketi: Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nı geçti!