İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Adnan Oktar Örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında çok önemli ayrıntılara ulaşıldı. Soruşturma dosyasına giren bir bilgiye göre örgüte Kazakistan ve Dubai'deki şirketlerinden yüklü miktarda para geliyordu. Buna göre bu iki ülkedeki şirketlerinden örgüt için gelen paranın ayda birkaç milyon dolar olduğu belirtildi.
Kazakistan'da kurulan şirket üzerinden ayda 1 milyon dolara yakın paranın Türkiye'de örgütün finansmanında kullanıldığının tespit edildiği ifade edildi. Paranın Kazakistan'dan İstanbul'a nakit olarak getirildiği bir kısmının da örgüt şirketlerine yapılan ödemeler adı altında bankalar üzerinden havale yoluyla gönderildiğinin saptandığı öğrenildi.
Dubai'deki şirket üzerinden de milyon dolarların örgüte aktarıldığı ifade edilirken bu paranın da nakit olarak örgüte teslim edildiği bildirildi. Ayda birkaç kez yapılan bu para transferinde her getirilen çanta içinde ortalama 300 bin dolar para olduğunun belirlendiği ifade edildi.
Soruşturma dosyasına giren bir başka bilgiye göre Adnan Oktar Örgütü'nün günlük harcamalarını da zengin mensuplarının kredi kartlarıyla yapıldığı belirlendi. Maddi olarak iyi durumda olan örgüt mensuplarının kredi kartlarını örgüte tahsis ettikleri ve yapılan harcamaların bu kartlarla veya zengin örgüt üyeleri tarafından karşılandığının saptandığı ifade edildi. Bu harcamaların genelde market alışverişi, yol masrafı ve konaklama giderleri olduğu öğrenildi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/adnanoktarakazakistanveduabidenmilyondolarlar2586222/
RTÜK Başkanı'ndan skandal açıklama! "Ceza vererek darbecileri sevindiremeyiz!"62 izlenme
AKP iktidarı alkollü içki satışına yeni kısıtlama getirdi43 izlenme
Fatmanur Altun'un aleyhine karar veren hakim için harekete geçildi!103 izlenme
Türk Hava Kurumu'na ait uçağın son hali içler acısı25 izlenme
Cübbeli Ahmet gemileri yaktı: “İslam’a, Müslümanlara çok büyük zarar verdiler. İsmailağa heyetine hakkımı haram ediyorum”40 izlenme
Hüsnü Mahalli: Libya bitti, ne verelim?194 izlenme
Erken seçim mi geliyor? "Türkiye iflas etti, patron kaçtı, artık erken seçim zorunluluktur"103 izlenme
AOS Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi’ne kurban gitti!236 izlenme
Antalya Valisi’nden vatandaşa tepki çeken sözler! "Kimliksiz yumurta kafa"
Kartlı harcamalar rekor kırdı! Cüzdandaki karta 50 milyar TL borç ekledik
Dünyanın konuştuğu Türk bilim insanlarından bir müjde daha: Bu sefer MS’i bitirecekler
Belediye personeli, AKP’li belediye başkanını dövdü