Sözcü'de yer alan habere göre, uluslararası kamuoyunda derin bir üzüntü, endişe ve öfke yaratan bombalı saldırı sonrasında İsrail ve İran medyalarından dikkat çekici iddialar geldi. İsrail’in çok okunan gazetelerinden Yedioth Ahronot, bugün yapılan operasyonla gözaltına alınan teröristin bombayı bir bankın altına bırakmadan önce yanından geçen iki kadının İsrailli olduğunu duyurdu.


Uluslararası kamuoyunda büyük tepki çeken saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashir yaka paça gözaltına alındı.
Gazete, İran haber ajansı IRNA’nın bu görüntüyü paylaştığına dikkat çekerek saldırının arkasında İsrail’in olduğunu öne sürdüğünü yazdı. İsrail’in güneyindeki Aşdod kentinden Türkiye’ye gittiği öğrenilen kadınların turist olduğu da belirtildi.
Gazete Or Atedgi ve Natali Swissa isimli kadınların bir kadın grubuyla birlikte Türkiye’ye tatile gittiğini ve İsrail’e döndüklerini aktardı. Atedgi’nin eşi ve Swissa’nın ağabeyi olan Liran Atedgi, İsrail yerel medyasına konuştu. Atedgi, “Or ve Natali en az 8 diğer İsrailli kadınla tatildeydi. Tatillerinin son gününü alışverişe ayırmışlardı” dedi.
Atedgi, “Eşim ve kız kardeşim farkında olmadan yanlarından terörist geçmiş. Bir dükkanda durunca kadın yanlarından geçmiş ve belki de yaklaşık 50 metre uzakta bombalı saldırı gerçekleştirmiş” dedi.
İran haber ajansı IRNA, iki İsrailli kadının fotoğrafını paylaşarak, “İki İsrailli kadın saldırıdaki zanlı ile birlikte yürürken görülüyor” yorumunu yaptı.
Erdoğan'ın müjdesini verdiği havalimanına 20 bin lira bütçe verildi11 izlenme
Torba kanun görüşmeleri sırasında boş kalan AKP sıraları, görüntülere böyle yansıdı!32 izlenme
Gerici yobaz kafa, Balıklıgöl'ün namus bekçiliğine soyundu! 'Çıplak çıplak geziyorlar, ciğerim yanıyor. Günahtır, minareler çatladı'35 izlenme
Memurların dikkat çeken ‘Karadağ’ ilgisi: Son 3,5 yılda binden fazla gayrimenkul aldılar174 izlenme
Bunu da gördük! “Google’ı Abdülhamit icat etti…”149 izlenme
Erdoğan’ın mitinginde “İsraille ticaret” sloganı atan gruba gözaltı26 izlenme
Muhtarlıklar icra deposu oldu!68 izlenme
Milli Eğitim Bakanı'na çok anlamlı 5 soru! Merve öğretmenin intiharı Meclis’te!246 izlenme
Afgan gazeteci anlattı ‘Yüzbinlerce Afgan, İran ve Türkiye yolunu tutabilir’
Erdoğan, 23 ilde; AKP, 71 ilde oy kaybetti
Eski ABD istihbarat görevlisi: Biden'ın Putin hakkındaki sözleri Ukrayna hakkındaki gerçeği ortaya koyuyor
Erdoğan 'Hakkımı helal etmiyorum' demişti: Yaklaşık 100 AKP milletvekili yasama faaliyetlerine aktif katılım göstermiyor