Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) bugün İstanbul’la ilgili nihai kararını vermesi bekleniyor.
YSK’nın kararına 1 gün kala, dün Anadolu Ajansı bir haber servis etti. Haberde, İstanbul’da 31 Mart Yerel Seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkında başlatılan soruşturmada 43 şüphelinin FETÖ’yle irtibatı olduğu iddiası ortaya atıldı.
Anadolu Ajansı’nın servis ettiği haberde şu iddialar yer aldı:
“Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, şu ana kadar tespit edilen 43 şüpheliden 2’sinin kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Şüphelilerden 41’inin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla Bank Asya’daki hesabına para yatırdığı belirlendi. Araştırmalarda, bu 41 şüpheliden 2’sinin ayrıca FETÖ’ye müzahir sendika üyeliğinin bulunduğu, birinin de FETÖ’ye müzahir bir şirkette SGK kaydının olduğu ortaya çıktı. Yürütülen adli soruşturma kapsamında, incelemeler devam ediyor.”
YENİ Mİ AKILLARA GELDİ
YSK kararına bir gün kala servis edilen haber dikkat çekiciydi. En nihayetinde sandık kurullarını, İlçe Seçim Kurulları belirliyor.
ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen kişiler, bugüne kadar tespit edilemedi de sandık kurulu üyesi olup, AKP’nin seçimlerin iptali için bahane aradığı zaman mı ortaya çıktı? Bylock kullanıcısı olduğu ileri sürülen kişileri bugüne kadar Emniyet, İstihbarat tespit edemedi mi?
Seçimlerde görev yapacak olan kurullar, seçimlerden çok önce belirleniyor. 31 Mart seçiminde görev yapan kurulların kim olduğuna bakmak, FETÖ’yle iltisakı olup olmadığını değerlendirmek, YSK’nın İstanbul’la ilgili nihai kararından 1 gün önce mi akıllara geliyor?
YSK’YA TEHDİT Mİ
Peki, AA’nın servis ettiği haber siyasi kulislerde nasıl değerlendiriliyor? Kulislerde konuşulanlara göre AA’nın servis ettiği haber YSK’ya tehdit olarak değerlendirildi. Savcılığın yürüttüğü soruşturmanın karardan bir gün önce duyurulması, YSK’ya “seçimi iptal etmezseniz sizi FETÖ’cü ilan ederiz” mesajı taşıdığı ileri sürüldü.
https://odatv.com/yskyaabaaltindanfetosopasimigosteriliyor06051948.html
Kocaeli’den İsrail’e giden gemi gündeme oturdu: “İsrail savaş uçaklarının petrolü taşınıyor”27 izlenme
Gözyaşları içerisinde toprağa verilen Rojin’in babası: "Çocuğumun başına bir şey getirmişler"39 izlenme
Yeni Akit'ten skandal Mansur Yavaş manşeti!14 izlenme
Hepsi 365 günde gerçekleşti! Devler tek tek tarih oldu!131 izlenme
Depremde evleri yıkılan Hataylı depremzede ailenin şimdi de konteyner yuvası alevlere teslim oldu13 izlenme
Büyükşehir’den ‘şeffaflık’ raporu: Tam 329 oldu!44 izlenme
Erdoğan, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi dersinin kaldırılmasını destekleyen ilahiyatçıyı eğitim kuruluna aldı!83 izlenme
Dış ticaret açığı Mayıs'ta rekor kırdı!30 izlenme
CHP'li Belediye 'Gıda Tanzim Noktası' inşa edecek
Şebnem Bursalı'dan 'ıstakoz'dan sonra ilk açıklama
“Çok tehdit alıyorum” diyen Sinan Ateş’in ablası Erdoğan’a seslendi: “Devreye girmesi lazım”
AKP’li belediye, CHP’li İzmit Belediyesi’nin cami önünde çorba dağıtımını engelledi!