İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle Bursa’da iki vatandaş, 23 Kasım 2023 tarihinde AKP Gemlik İlçe Başkanlığı’na giderek kola dökmüştü. İki vatandaş, Coca Cola’nın Ağustos’ta teşvik almasını da eleştirmişti.
İsrail’i protesto edenlerden Mehmet Altın yaptığı protesto sırasında “Coca Cola’ları sokaklara döküyorsunuz. Bazıları da sizi eleştiriyor daha çok destek vermiş oluyorsunuz diye. Gelin Coca Cola’ları yere dökmektense, yerden de aşağılık olan AKP il merkezlerine, ilçe merkezlerine dökelim” dedi.

İsrail’i protesto eden Mehmet Altın ve çekim yapan kişi Terörle Mücadele Dairesi’ne bağlı polisler tarafından gözaltına alındı.
Bu eylem sosyal medyada da dolaşıma girdi ve birçok hesap tarafından paylaşıldı. Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İsrail’i protesto eden ve AKP ilçe başkanlığına kola döken iki kişi hakkında iddianame hazırlandı.
Protesto eylemini gerçekleştiren iki kişi hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'mala zarar verme' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından ceza istendi.
KOLA DÖKMEK SUÇ SAYILDI
Cumhurbaşkanına hakaret eylemini işlediklerine dair kanıt ise ilçe başkanlığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının bulunması oldu. İddianamede şu ifadeler kullanıldı:
“İçeceği Cumhurbaşkanının resmine dökmekten ibaret eylemlerinin Cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olduğu, eyleminin TCK'nın 299/1, 299/2 maddeleri kapsamında düzenlenen Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçuna…”
Cumhurbaşkanının resminin bulunduğu yere kola dökülmesi suç sayıldı. Sosyal medya paylaşımlarıyla İsrail’in protesto edildiğinin duyurulması da halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçuna delil olarak gösterildi.
"KAFE BASANLARA DAVA AÇILIYOR"
Haklarında ceza istenen Mehmet Altın ve Yıldırım D.’nin avukatlığını ise Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyon Başkanı Kemal Özgür Yetkin üstlendi. Yetkin, istenen cezayla ilgili şunları söyledi:
“İsrail’i protesto ettiğini iddia ederek şiddete de başvuran, kafe basma gibi birçok yasadışı eyleme başvuranlar hakkında herhangi bir dava açılmazken, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı, soykırıma varan katliamlar nedeniyle İsrail ile ticaretin sonlanması için demokratik tepkisini şiddete başvurmadan gösteren müvekkiller hakkında ceza isteniyor.
Eylemin AKP ilçe binası önünde gerçekleşmesi nedeniyle açılmış olan bu dava tam bir hukuksuzluk örneğidir.”
Sözcü
Tanju Özcan’dan Bakanlığa 'Acil Kod' resti! 'Hani sütten çıkmış ak kaşıktı' dedi gözden kaçan detayı açıkladı23 izlenme
Avrasya Araştırma Başkanı Özkiraz, 7 anketin ortalamasını açıkladı, AKP ve MHP'de büyük düşüş!63 izlenme
Atatürk Havalimanı'na yapılan sahra hastanesi ve kırılan iki pist... İşte zararın bedeli!60 izlenme
Kartal İmam Hatip Lisesi Sınır Tanımıyor!28 izlenme
AKP il kongresinde kavga! Olaylar polisin müdahalesiyle güçlükle bastırıldı!64 izlenme
Gara şehitlerinin kanı yerde kalmadı!34 izlenme
Bahçeli AKP’ye göz kırptı: Türk milleti yerine Türkiye milleti dedi!25 izlenme
FETÖ firarisi Hakan Şükür Fatih Terim sırrını açıkladı: “Amerika’da oturum almam için bana yardım etti. Oturum almam için belge imzaladı. Zaman zaman eşinin telefonu üzerinden konuştuk”30 izlenme
İki seçim arası İBB’de işe başlayan 2 bin 500 kişi için inceleme başlatıldı!
Hadise'nin Narin için seslendirdiği şarkı tartışma yarattı! Sosyal medyayı ikiye böldü
#izmirdepreminde meydana gelen tsunaminin yeni görüntüleri ortaya çıktı!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bir dava daha açıldı