Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İŞKUR’un istihdam politikasını AKP ilçe başkanları kanalıyla yürüttüğü iddiasını meclis gündemine taşıdı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi veren CHP’li Polat, “Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri işsizlik iken, istihdam sayısını yükseltmek için kurulan İŞKUR’un, AKP’nin işçi alım kurumu olarak kullanılması kabul edilemez” dedi.
İktidarı kaybetme korkusunun AKP’yi sardığını vurgulayan Polat, “Ülke yönetilmiyor, savruluyor. Her fırsatta bunu dile getiriyoruz. Üye kampanyası yapıp insanların haberi olmadan partiye üye yapıyorlar. Bir çürüme var ve bu çürüme AKP’nin yanı sıra kamu kurumlarına da sirayet etmiş durumda. Bu kurumlardan biri İŞKUR. Çeşitli illerimizde de sürekli gündeme geliyor. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan istihdamın korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak üzere kurulan İŞKUR, AKP’nin işçi alım kurumu haline gelmiş. Bu kabul edilemez. Roman yurttaşlarımızın istihdamı için İŞKUR Konak’a yönlendirme yapan İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Cıstır’a alımların ‘AKP’li ilçe başkanları üzerinden geçiyor’ cevabı veriliyor. Bize her gün istihdam ile ilgili sosyal medyadan yüzlerce mesaj geliyor. O mesajları okurken içerisinde bulunduğumuz durumdan utanıyoruz. Ama ekonominin sorumlusu olan ve bu ülkenin kaynaklarını savuran AKP ve onun güdümündeki resmi kurumlar, bir işçi alırken bile ilk olarak siyasi partisine bakıyor. Ülkemizin çeşitli yerlerinde bu sorunlar sesli bir şekilde dile getirilirken yetkili kimse çıkıp açıklama yapmıyor” ifadelerini kullandı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/iskurbasvurulariakpilcebaskanlarinayonlendirdi1771330
Kasalar boşaldı borçlar katlandı!237 izlenme
Bakanlığın Orman Müdürü olarak atadığı isim şoke etti! 'Erdoğan bile yalakalığından rahatsız olmuştu...'70 izlenme
AKP kongrelerinden fotoğraf paylaşan AKP'li isim corona'dan hayatını kaybetti123 izlenme
Hasan Sınar'dan çok konuşulacak 'Örtülü Af' çıkışı! İktidarın gizli planını tek tek deşifre etti25 izlenme
Unakıtan ailesine gümrük piyangosu!92 izlenme
Erdoğan’ın eski doktoru AKP’nin erken seçim planını açıkladı tarih verdi106 izlenme
TSK’dan Irak’ın kuzeyine hava harekâtı: 15 hedef imha edildi43 izlenme
Son anket: İstanbul'da 'Millet', 'Cumhur'la arasındaki farkı 10 puana çıkardı!209 izlenme