İsrail'in 13 Haziran'da İran'ın nükleer tesisleri ve ordunun üst komuta kademesini hedef alan "Yükselen Aslan" adlı saldırısı sonrası İran misilleme yapmış Tel Aviv başta olmak üzere birçok noktaya füze yollamıştı.

İsrail, bugün de İran'ın güneyindeki Hürmüz Boğazı yakınlarındaki Bender Abbas kentine hava saldırısı düzenledi.

İran bu saldırıya da füze ile karşılık verdi. İsrail ordusu saldırı nedeniyle ülke genelinde alarm verdi ve herkesi sığınaklara yakın noktalardan ayrılmamaları yönünde uyardı.

İsrail ordusu, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'in kuzeyinde milyonlarca İsraillinin sığınaklara doğru gittiğini aktardı.
İran devlet televizyonu ise Füzelerin Tahran ve Şiraz'dan ateşlendiği bilgisi verildi. İran saldırısının, Hayfa bölgesinde yoğunlaştığı aktarılırken, bu bölgeye füze isabet ettiği bildirildi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, füzelerin İsrail'in kuzeyindeki Arap nüfusun çoğunlukta yaşadığı Hayfa'nın doğusundaki Tamra bölgesinde iki katlı bir binaya isabet ettiğini, ağır yaralanan bir kadının hayatını kaybettiğini, 13 kişinin yaralandığını duyurdu.

İran'dan atılan füzeler nedeniyle İsrail'in kuzeyinde gökyüzünde hüzmelerin görüldüğü çok sayıda görüntü paylaşıldı.
İran devlet televizyonu, Hayfa'da bulunan petrol rafinerisinin hedef alındığını açıkladı.
İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’e balistik füze saldırılarının yeniden başlatıldığı sırada, “çaresiz kalacaksınız” mesajını paylaştı.
Hamaney’in X hesabından paylaşılan mesajda, İran’dan İsrail’e fırlatılan ve Tel Aviv’deki hedefleri vuran füzelerin görüntüleri yer aldı.
Mesajda, İbranice ve Farsça “çaresiz kalacaksınız” ifadesine yer verildi.
İsrail, 13 Haziran’da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef olan geniş çaplı saldırılar düzenledi.
İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda ölürken, toplam sivil kaybı 78 olarak açıklandı.
İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede 41 kişi yaralandı.
Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke İsrail’i kınadı.
Halk TV
Mansur Yavaş'tan Ankara'ya 13 yıl sonra müjde!
Özgür Özel genel başkan seçilmişti: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Kurultay incelemesi!
New York Times'tan dikkat çeken yorum! "Seçimi kaybetmesi..."
AKP İlçe başkanından sonra 5 meclis üyesi de istifa etti!
AKP’li başkan yardımcısından tepki çeken açıklama: Bu şehirden gidin
Mısır'lı Esma için hüngür hüngür ağlayan Erdoğan, Şehit çocuğunun gözyaşlarına karşı son derece soğukkanlı !
Polis maaş promosyonu yenilendi! Her personele 27.000 TL ödenecek
Yandaş yazardan itiraf gibi açıklama! "Erdoğan'ın ilk turda seçileceğini düşünüyordum, ancak..."
Enflasyon açıklandı, yurttaştan tepkiler var: "Dalga geçiyorlar, yalan söylüyorlar. Enflasyon düşmedi"
Atatürk tasarladı, Danimarka uyguladı ve tüm dünyaya örnek oldu!