ABD ve İsrail ile İran arasındaki savaşın 34. gününde, tarafların karşılıklı saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. Son olarak İran, ABD ve İsrail’in B1 Köprüsü’nü hedef alan saldırısının ardından İsrail’e yönelik yeni bir misilleme dalgası başlattı.
İran'ın misillemesinin ardından başta başkent Tel Aviv olmak üzere İsrail'in birçok noktasında sirenler çaldı ve patlama sesleri duyuldu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İran'dan atıldığı tespit edilen füzelerin önlenmesi için hava savunma sistemlerinin devrede olduğu bildirildi. Misilleme tehdidi altındaki bölgelerde cep telefonlarına ön uyarı mesajları gönderildi ve İsraillilerden ikinci bir duyuruya kadar sığınaklardan çıkmamaları istendi. Başkent Tel Aviv dahil İsrail'in orta kesimlerinde sirenler çalarken önleyici füzelerin ateşlenmesinin ardından Tel Aviv semalarından patlama sesleri geldi.
Kanal 12 televizyonunun haberine göre, İsrail'in orta kesimindeki Petah Tikva kentinde 2 bölgeye şarapnel düştü. Ancak bölgeden gelen görüntülerde ise İsrail basınının aksine söz konusu mühimmatın şarapnel değil balistik füze olduğu görüldü. Füzenin isabet ettiği noktadan alevlerin yükseldiği anlar da kameraya yansıdı.
Öte yandan, İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı ise son misillemede şarapneller nedeniyle 6 kişinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi.
ABD ve İsrail, Tahran ile Kerec'i birbirine bağlayan B1 Köprüsü'nü gün içerisinde iki kez vurdu. Elburz Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kerec kentindeki B1 Köprüsü’ne yönelik ABD-İsrail saldırılarında, köprü yakınlarında hareket halindeki araçlardaki yolcular ile Tabiat Günü kutlamaları dolayısıyla çevrede vakit geçiren 8 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılarda 95 kişinin de yaralandığı belirtildi.
haberler.com
CHP'li milletvekili suikastının arka perdesi aralandı
Meclis Genel Kurulu'nda muhalefetin önerileri, AKP ve MHP milletvekilleri tarafından reddedildi
Suriye Türkiye'den tavuk almayı yasakladı
Dondurucu soğuk, AKP'nin kalesi Kayseri'de bile uzun ekmek kuyruklarını engelleyemedi!
Akın Gürlek'in 'itirafçı' açıklamasının ardından CHP'li Emir'den sert tepki: "Başsavcı mısınız Adalet Bakanı mı?"
İstanbul'da Emeklilikte Yaşa Takılanlar miting yaptı!
AKP’li belediyenin, muhtarlara harcadığı para dudak uçuklattı!
Ziraat Bankası’ndan ayakkabı sektörüne konkordato kredisi!
CHP’li Karabat’tan gündemi sarsacak iddia: "MASAK, TCMB ve SPK yetkilileri bilmesine rağmen Kapalıçarşı’da kara para aklanıyor"
Lüks mevlidin kahramanından flaş savunma!
İtalyanlar araştırdı: İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın pahalılık şampiyonu oldu
Şirin Payzın: İBB'nin Hatay'dan çıkartılması için her şey yapılıyor, valilikle aralarında müthiş bir mücadele var
Gökhan Taşkın'dan canlı yayında Dilan Polat davasının eski savcısı hakkında olay sözler! "Bu sarmal savcı FETÖ’cülerin soruşturmasını kapattı!"
Feto bu bayılma ve ağlama performansıyla kesin Oscar kazanır !