ING Bankası’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı reklamında farklılık temasını kullanması dikkatlerden kaçmadı. Voleybol Milli Takım’ın Küba asıllı oyuncusu Melisa Vargas’a ise “Ne mutlu Türküm” diyene sözünün sadece “Ne mutlu” kısmı söyletildi.
ING Bankası’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tartışmalara yol açtı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ne mutlu Türküm diyene” sözünün yerine Milli takımın sevilen oyuncusu Kübalı Melisa Vargas’a “Ne mutlu” ifadesi söyletildi.
Atatürk’ün “Ne mutlu Türküm diyene” sözünü ırkçı bir yaklaşım gibi gösteren reklamda farklılık teması da dikkat çekti.
Reklamda “Biz Cumhuriyet’e doğduk… Hepimiz farklı olsak da Cumhuriyet’le eşit olduk… Cumhuriyet’le yeniden doğduk” ifadelerine yer verildi.
Küçük ilkokul öğrencilerine de “Sen benimle kafa mı buluyon” gibi replikler yazılması izleyenlerden tepki aldı.
HOLLANDALI ŞİRKET Mİ İSTEMEDİ
ING Bankası, Hollanda merkezli ING Group'a ait.
ING Group, 1991 yılında kurulmuş ve geniş uluslararası operasyonlara sahip olan bir çok uluslu bankacılık ve finansal hizmetler şirket.
ING Bankası, dünya genelinde hizmet veren birçok bankanın birparçası ve merkezi Amsterdam’da.
Türkiye’de bankanın reklam ağını yürüten marka ise Tribal Worldwide. Reklam görüşmeleri sırasında “Ne Mutlu Türküm diyene” cümlesinin Hollandalı şirket tarafından istenmediği mi veya reklam şirketinin inisiyatifiyle mi böyle bir karar aldığı şüpheli.
Odatv.com
Bir CHP'li belediye daha hedefte: Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'e hapis istemi
Yazlık sarayın yolu için de 50 bin ağaç kesildi! Katliamın ‘daniskası’
Beşar Esad'ın devrilmesinin ardından İsrail’in Suriye topraklarındaki ilerleyişi devam ediyor
Ahbap soruşturması: Öykü Serter, Gökhan Özoğuz ve Ece Üner'in ifadeleri ortaya çıktı
Sigarada 4 markaya zam! 4 lira birden yükseldi
Su faturası 1238 lira gelen yurttaş isyan etti "Bunun adı tefecilik"
Büyük kaçış! Türkiye en çok milyoner kaybeden 3. ülke oldu
İlahiyatçı İhsan Eliaçık: Tarikat ve cemaatlerden uzak durun
İktidar kulislerinden sızdı: Süleyman Soylu'nun dokunulmazlık başvurusunun nedeni belli oldu
Cinsel saldırıdan ceza almıştı: Belediye başkanı, şikâyetçi kadını işten çıkardı
Batman'da markette çalışan genç girişimci, aldığı maaşları yetersiz bularak çilek üretimine geçti.
AKP'nin kalesinde vatandaş bayrak açtı! 'Aç yok diyorlar, gelsinler ben göstereyim'
Rusya, Ukrayna'nın Mariupol kentindeki Azovstal fabrikasını vurmaya devam ediyor!
Emine Erdoğan'ın 'hacamatçı'sı danışman oldu!