Kuşatma altındaki Ukrayna'nın Mariupol kentindeki Azvostol fabrikasına Rus ordusunun saldırıları devam ediyor. Ukrayna ordusuna bağlı Azov Taburu, Azovstal fabrikasının son görüntülerini yayınlarken, Birleşmiş Milletler (BM) fabrikada kaç sivilin kaldığının net olmadığını aktardı.
BM Sözcüsü Stephane Dujarric gazetecilere verdiği demeçte, bölgeden bilgi toplamanın "son derece zorlu" olduğunu belirterek, "Tam bir rakam vermek bizim için çok zor. Elbette, ICRC (Uluslararası Kızıl Haç Komitesi) ile ortaklaşa çalışmaya, hem Ukrayna hem de Rusya'nın en üst seviyeleriyle Mariupol bölgesi ve Ukrayna'dan daha fazla insan çıkarmak için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Tahliyelerden sorumlu Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk ise dün yaptığı açıklamada, uzun bir aradan sonra Mariupol'den 344 kişinin tahliye edildiğini aktarmış, "Mariupol'de açılan insani koridor üzerinden 344 kişi tahliye edildi. Kadınlar, çocuklar, yaşlı insanlar Mariupol, Berdyansk, Tokmak ve Vasilywvka şehirlerinden tahliye edildiler ve Zaporijya'ya getirildiler. Bu da küçük bir zaferdir. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Komisyonu çalışanlarına, insani koridorda görev alanlara, şoförlere ve Acil Durumlar Servisi çalışanlarına teşekkürler. Mariupol insani operasyonu devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.
Mariupol Belediyesi, Rus ordusunun saldırıları sonucu kentte 20 bin kişinin hayatını kaybettiğini öne sürerek, “İşgalciler şehrimizi yıktı, şehirde yaşayan 20 bin kişiyi öldürdü ve şimdi de tabelaları değiştiriyorlar. İnsanlar susuz, gıdasız ve sağlık ekipmanları yetersiz. Elektrik ve su şebekeleri de yok" ifadelerini kullandı.
İHA
Sağlık Bakanı açıkladı: 16.749 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.911.642'ye, can kaybı 29.623’e yükseldi!
AKP'li Belediye kadın heykellerini kaybetti!
Alkışı aldılar ek ödemeyi alamadılar!
Halkın enflasyonu yüzde 50’ye dayandı!
AKP istikrarını koruyor: Hep ikinci yine ikinci
Halk, İstanbul Kartal'da ucuz ekmek için yağmur altında kuyruğa girdi! '2022’ye gidiyoruz ve yağmurun altında, corona döneminde ucuza kuru ekmek kuyruğu var'
Tasarruf İçişleri’ne uğradı, valiye uğramadı
İstanbul Barosu seçimlerinde kendilerine 'Kardeşler Cemiyeti' diyen gericilerden skandal görüntüler !
İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemini inceleyen müfettiş AKP'li çıktı!
Erdoğan'ın 'Millet tamam derse çekiliriz' açıklamasına yanıt Twitter'dan geldi 'TAMAM!'
Meral Akşener, binanın önünde toplanan MHP'lilere meydan okudu 'Erkekseniz gelin vurun, hadi gelin vurun yuh be !'
İmamoğlu’ndan çarpıcı açıklama: Tümüyle sokağa çıkma yasağı gelebilir
Sedat Peker Kozmik Odasındakileri açıkladı, ortalığı toz duman etti!
İsrafa tam gaz devam! Milli Eğitim Bakanlığı, günlük 2 bin 160 TL'den 4 araba kiraladı!