23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım arasındaki canlı yayına Sayıştay raporu tartışması damga vurdu. İmamoğlu sorulan soru üzerine Sayıştay raporuna göre İBB, İETT ve İSKİ'de yapılan usulsüzlüklerin 753 milyon lirayı aştığını söyledi. Yıldırım da Sayıştay raporunda öyle bir rakam olmadığını “yalan” olduğunu söyledi. Çıkan tartışma sırasında Binali Yıldırım'ın Sayıştay raporunu okumadığını söylemesi sosyal medyada en çok tartışılan konu oldu. Bu tartışma üzerine Sayıştay'ın 23 Mayıs 2019 tarihli açıklaması tekrar gündeme geldi. Açıklamada ”Sayıştay Raporları dayanak gösterilmek suretiyle, 2014 ve 2019 yılı karşılaştırılarak bazı belediyelerin zarar ve borçlarına ilişkin açıklama ve değerlendirmeler içeren maksatlı ve gerçekle bağdaşmayan haberlere yer verilmiş. 2019 yılına ilişkin denetim süreci henüz başlamamıştır. 2018 yılı denetimleri ise henüz sonuçlanmamış olup bu yıla ilişkin raporlama süreci devam etmektedir. Dolayısıyla hem 2018 yılına hem de 2019 yılına ilişkin sonuçlanmış herhangi bir denetim bulunmamaktadır'' denildi.
RAPOR WEB SİTESİNDE DURUYOR
Bunun üzerine Ekrem İmamoğlu'nun ekibi tarafından Sayıştay raporu konusunda yapılan bilgi kirliliği ve manipülasyonlara yönelik açıklama yapıldı. Verilerin Sayıştay'ın seçim sürecinin başlamasının hemen öncesinde, Ekim 2018 tarihinde açıklanan 2017 yılına ait İBB, İSKİ ve İETT denetim raporlarına dayandığına dikkat çekilerek “Bazı basın organlarında çıkan sahte iddiası tamamen saçmadır. Sayıştay Başkanlığı'nın kendi resmi web sitesinde rapor halen bulunmaktadır. Raporda kamu zararına ve usulsüz işlemlere ilişkin; taşınmaz kayıtlarının tutulmaması, ihale kanununa aykırı işlem yapılması, belediyenin yapması gereken tahsilatları yapmaması, İSKİ'nin bankalardan lüks araç temin etmesi gibi birçok husus bulunmaktadır. Sayıştay raporuna ulaşmak mümkündür. Zarar hesabı belirtilen kalemler üzerinden hesaplanmıştır” denildi. Açıklamada zarar tablosu da açıklandı.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamogluyildirimsayistayarasindaraporpolemigi5182415/
Savcı harekete geçti, valilik izin vermedi: 400 milyon dolarlık zararın hesabı sorulmayacak!30 izlenme
Atatürk’ün adını söylemeye cesaret edemeyen AKP'li belediye başkanına sert tepki!173 izlenme
Elektrikli bisiklete çarpan otomobil yol kenarındaki mezarlığa uçtu! Korkunç kazada 3 kişi hayatını kaybetti24 izlenme
Hesapları bloke edilen Mansur Yavaş’tan yeni çağrı207 izlenme
Bülent Arınç'tan, zafer kutlaması yapan AKP'lileri kızdıracak Suriye yorumu: "Suriye'de olanlardan en karlı çıkan İsrail'dir"23 izlenme
Hataylı avukat skandalı ortaya koydu: Enkazları ihale ile alıp yağmalıyorlar33 izlenme
BTK ‘kamu yararı’ diyerek Netflix ve Whatsapp’ı engelleyebilecek!55 izlenme
96 kişiye mezar olmuştu... Facia göz göre göre gelmiş33 izlenme
İranlı adam Türkiye'deki seçimler için böyle dedi '44 sene tecrübesi yeter bize. Dincilere inanırsanız Türkiye İran gibi olur'
Deniz Baykal'ın prensliğinden, Erdoğan'ın Saray'ına: Korkmaz Karaca
İmamoğlu: "Kazananlar kulübü değişti, şimdi millet kazanacak"
Adım adım alkol kısıtlamaları!