Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yolsuzluk soruşturmasında ifade işlemine saat 15.00 gibi başlandığı öğrenildi. Gözaltındaki 57'nci saatinde ifadesi alınmaya başlanan İmamoğlu, yapılan suçlamaları reddetti.
Terör soruşturması kapsamında da Emniyet'te ifade vermesi beklenen İmamoğlu'nun Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne yarın saat 21.00 gibi sevk edilebileceği belirtildi.
Savcılık kaynaklarına göre, İmamoğlu hem "çıkar amaçlı suç örgütü" iddiasıyla hem de "PKK/KCK terör örgütüne yardım" soruşturmalarından gözaltında tutuluyor ve yarın akşam diğer şüphelilerle birlikte adliyede hazır edilmesi planlanıyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Mart'ta sabah saatlerinde açıklama yaparak iki ayrı soruşturma kapsamında Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Edinilen bilgilere göre, operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 84 kişinin emniyet ifadeleri dün alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Buğra Gökce de gözaltına alındı. Böylece operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 90 oldu.
Nefes
'TOKİ'nin kura çekiminde haksızlık' iddiasıyla yargıya başvurdular34 izlenme
Atatürk hayranı dünyaca ünlü ekonomist Merkez Bankası'nı köşeye sıkıştırdı, gerçek rakamları açıkladı!50 izlenme
''Melih Gökçek, Moğal istilasından sonra gelen en büyük felaket''155 izlenme
İBB Kemer Country’deki talana ‘dur’ dedi, AKP’li belediye uygulamadı!54 izlenme
CHP’den Erdoğan’a: "Utanmadan, sıkılmadan 100 yıl masalları anlatıyor"43 izlenme
AKP’li genç kadının zamlar hakkında verdiği cevaplar pes dedirtti! 'Bir gülüşü var bütün dünyaya bedel'60 izlenme
Hazine, iki tahville milyarlarca lira borçlandı!35 izlenme
İşçiyi açlıkla sınayacaklar9 izlenme
İspanya'nın Katalonya bölgesinde kuraklık nedeniyle acil durum ilan edildi
Meral Akşener ikinci tura kalamazsa kimi destekleyeceğini açıkladı
Bakan Işıkhan'a açıkça soruldu: Asgari ücret 17.500 lira olur mu?
Bir CHP'li belediye daha hedefte: Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'e hapis istemi