2015'te katıldığı bir TV programında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini "Anam, babam, çocuklarım sana feda olsun Erdoğan" sözleriyle ifade eden Ethem Sancak, Erdoğan'ın dürüstlüğünü, yiğitliğini gördüm, gördükçe aşık oldum. Doğrusu solculuk dönemimde Mevlana ile Şems’in arasındaki aşka anlam veremiyordum. Tanıdıktan sonra gördüm ki, böyle bir ilahi aşk iki erkek arasında olabiliyor” demişti. O günden sonra Ethem Sancak hem AKP içerisinde hem de iş dünyasında hızla yükselmişti. Ethem Sancak'a bir kıyak daha yapıldı.
Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ethem Sancak’ın yaptığı BMC’ye Sakarya Karasu’da savunma sanayi tesisi kurmak için verilen Hazine arazilerinin 473 bin 866 metrekare daha artırıldığı ortaya çıktı.
Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır'ın haberine göre Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün Kasım 2018’de verdiği soru önergesine süresinin geçmesinin ardından yaklaşık 1 yıl sonra yanıt verdi. Öztürk önergesinde Karasu münferit yatırım yerinde savunma sanayi tesislerinin temelinin atılıp atılmadığını sordu.
Bakan Varank yanıtında Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 1 milyon 557 bin 460 metrekarelik Hazine arazileri üzerinde 20 Aralık 2017 tarihinden başlamak üzere 49 yıllığına BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ lehine irtifak hakkı tesis edildiğine dikkat çekti. Varank, bakanlık tarafından başlatılan kamulaştırma süreci sonucunda 473 bin 866 metrekarelik alan üzerinde de yatırımcı lehine irtifak hakkı tesis edilmesinin talep edildiğini, bu alanlar için de Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 18 Temmuz 2019 tarihinden itibaren ön izin verildiğini bildirdi. Bölgenin imar planlarının 8 Mart 2017 tarihinde onaylandığını ve 14 Nisan 2017 tarihinde de kesinleştiğini belirten Varank, bölgenin parselasyon planlarının da 24 Ekim 2017 tarihinde onaylandığını bildirdi. Yanıtta, “BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından irtifak hakkı tesis edilen araziler üzerinde zemin iyileştirme, altyapı ve üstyapı inşaatı çalışmalarına başlanılmış ve 13 Ocak 2019 tarihinde fabrikaların temeli atılmıştır” denildi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/tankpaletyetmediethemsancakinbmcsinebirkiyakdahah18945.html
İBB'den istifa etmeyen AKP'li bürokratların son 'icraat'ı230 izlenme
Sapık şeyh Umre dönüşü müritlerine 'Elimi öpen cennete gidecek' diyerek ağlamış!136 izlenme
Avrupa Konseyi vahim tabloyu açıkladı: Türkiye 2020'de nüfusa oranla cezaevine girişlerde ilk sırada!36 izlenme
Esenyurt kayyumu İSKİ'ye afişle atar yaptı!21 izlenme
Avrupa’da simiti de kaptırdık! Ünlü market zinciri üretmeye başladı88 izlenme
Tokatköy’de yıkım sürüyor, her sokağa polis yerleştirildi39 izlenme
Erdoğan'ın diplomasını araştıran parti liderine ölüm tehdidi!911 izlenme
Yahu Türkiye'de zam konusu yok yooook !479 izlenme
Milyonluk ihale yine AKP'liye gitti!
Şoke eden detaylar: Ufuk Akçekaya; Ekrem İmamoğlu'nun evine gitmiş, telefonuna tehdit mesajları göndermiş!
TELE1'in avukatı Bilgütay Hakkı Durna: “Bir dizi hukuksuzlukla ve açıklanamaz durumlarla karşı karşıyayız”
İYİ Parti'de bir istifa daha! Siyasete başladığı partiye dönüyor