Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 9 Kasım'da Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret etmiş ve bu görüşme 10 Kasım'da medyaya yansımıştı. Erbaş'ın istifası istenmiş ve tartışmalar bugüne uzanmıştı. Diyanet Aylık Dergisi'nde de Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu tarafından kaleme alınan “Kıyametin Tellalları” başlıklı makalede, Atatürk ve İnönü dönemleri “kanlı diktatörlerle” aynı kefeye konuldu. Baloğlu'nun yazdığı makalede, şu ifadelere yer verildi:
ATATÜRK DÜŞMANI ‘FESLİ KADİR'E ZİYARET TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'na yaptığı bu ‘geçmiş olsun' ziyareti 10 Kasım'da medyaya yansımıştı.
AMAÇ, DİNİ YASAKLAMAK: Aydınlanma sonrasında şahlanan seküler ideolojilerin hedefi, Tanrı'yı ve izlerini sosyal hayattan uzaklaştırmak, irrasyonel ve hurafeden ibaret gördükleri dini yasaklamaktı.
SEKÜLERİZM KARIN DOYURMADI: Gel gör ki, seküler ideolojiler hiçbir yerde karın doyurmadı. Üstelik seküler cennet hayalleri milyonların canına mâl oldu! Fikirler, ideolojinin kalın zırhına büründürüldüğünde zulmün, işkencenin ve psikolojik baskıların aracına kolayca dönüşebilirlerdi ve nitekim hemen her yerde bu gerçekleşti. Kutsallaştırılan ideolojilerle tarihe, geleneğe, kültüre, dinî kimliklere acımasızca saldırıldı.
Makale derginin bu sayısında yayımlandı.
TÜRKİYE'NİN TEK PARTİ REJİMİ: Büyük bir kısmı aldatmacadan ibaret olduğu halde Müslüman halklara dayatılan bu toptancı, totaliter, teokratik düzenler sahiplerinin nazarında eşsiz birer dünyevi cennet tasarımıydı. Irak ve Suriye'nin Arap ırkçılığına dayalı Baas rejimleri; Körfez ülkelerinde şekilci, ahlaki muhtevadan yoksun şeriat düzenleri; Kuzey Afrika'nın, Türkiye'nin, otoriter, seküler tek parti rejimleri; Endonezya'da önce Sukarno'nun, ardından Suharto'nun kanlı diktatörlükleri…”
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/diyanetindergisindeataturkeagirgonderme2747041/?fbclid=IwAR3h9s0XL2yYIFLpBYnfKyPFOwORW2zYyyndoYSUE3fPzTD7ZLVHdrTeCo
26 mahalle şap riskine karşılık karantinaya alındı24 izlenme
Teröristler Ankara’ya nasıl geldi?54 izlenme
Emekliler, aldıkları maaşla hangi ürünlere yavaş yavaş veda ediyor?36 izlenme
Daron Acemoğlu'dan 'İmamoğlu' açıklaması: "Türkiye'nin önünde bir tercih olacaktır"14 izlenme
‘Gezi iddianamesi’ kabul edildi56 izlenme
Hatay, deprem kayıpları için yürüdü18 izlenme
TOKİ’nin yönettiği Emlak Konut, cami yaptırma derneğine 5 milyonluk bağış yaptı!77 izlenme
CHP’li Çelebi: İmza sayısı 600’ü geçti, bugün 634 bulunur150 izlenme
CHP Lideri Özgür Özel'den 72'inci mitinge çağrı: "Bu büyük mücadele hepimizin!"
İşte Saray ve medyasının görmediği dünya! 'Ben cezaevini özler hale geldim. Suç işlememek için şu anda ben sıkıyorum kendimi'
O fotoğrafı anlatan ilahiyatçı dincilerin hedefi oldu! "Ağır şeyler yazacağım, kendimi zor tutuyorum"
Erdoğan'ın Atatürk düşmanı metin yazarı zıvanadan çıktı, Anayasayı hedef aldı! Topa tuttu... "Masal mı yazdınız" dedi...