Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos hutbesinde Atatürk’ün adını geçirmedi. “Bizi biz yapan, bizi millet kılan ruh’ isimli 15 Temmuz’un dahi anıldığı hutbede 30 Ağustos zaferine değinilirken, zaferin mimarı Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ise yer verilmedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün adının hutbede olmamasına tepki gösterdi.
İmamoğlu şöyle konuştu:
“Hutbede Atatürk’ün adı yok. On yıl bu insanlar savaştı. 1912-1922. Yüzyıllardır gerileyen ve toprakları işgal edilen bir millet ve devlet ilk defa ‘dur’ dedi. Dur diyen o komutan Mustafa Kemal Atatürk. Kim için? Bu millet için milletin yaşamı için, inancı için, camisi için, ezanı için. Diyanet İşleri Başkanı, bu milletin milli ve manevi duygularını taşıyan bir insan değil. Siyaset yapıyor, birilerine yaranıyor. Kime yarandığını da bilmiyorum. Allah onu ıslah etsin. Hutbede yok. Ne vatanı, ne milleti, ne bayrağı ne cumhuriyeti ne de devleti temsil edemez bir diyanet işleri başkanı. Resmen gasp etti, zapt etti. Bu milletin inancını da mahvetti.”
Tele1
CHP’li Karasu: "Madımak failleri tahliye ediliyor"
CHP'den "Lüksemburg'a gitmedim" diyen Akın Gürlek'e belgeli yanıt
İliç’te vahim gelişme: Yeni toprak kayması riski var
AK Partili Ömer Çelik'ten CHP liderine tepki geldi!
CHP, #deprem vergilerini meclis gündemine taşıdı "Çete ve cemaatlere mi aktarıldı?"
Bakan Özhaseki’den depremzedelerle ilgili tepki çeken sözler! "Ölüsü yoksa 'Yıkıldığı iyi olmuş, mis gibi villa verdiniz' diyor"
Bahçeli'ye büyük şok! MHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçtiler...
ABD ve İsrail, İran'da iki okulu daha vurdu
Tehditçi çikolata CEO'sunun vergi vermediği ortaya çıktı
Maske üreten CHP'li belediye ücretsiz dağıtım yapacak!
Kuruma pahalıya patladı: Tarım Kredi Genel Müdürü 2,5 ayda 1,1 milyar lira kaybettirdi!
Belediyede "böcek" olduğunu iddia etmişti: AKP'den Burcu Köksal hakkında suç duyurusu!
Muayene kuyruğu yüzlerce metreye ulaştı, vatandaş isyan etti!
İktidar halka 'acı reçete' sundu, silah harcaması rekor kırdı! Milyarlar sağlığa değil örtülü ödeneğe akıyor!