Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevlerinde kullandıkları izinler kıyaslandı. İki liderin görev süresi neredeyse aynı ve Erdoğan, 101 gün daha fazla izin yapmış.
Geçtiğimiz pazar günü düzenlenen 'aday tanıtım toplantısında' konuşan AKP lideri, "Büyükşehir belediyesini sadece İstanbul halkına hizmet eder hale getireceğiz" demiş; ardından şunları söylemişti:
"Yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul asla ihmale gelmeyen, sürekli sorunlarına çözüm üretilmesi gereken bir şehir. İstanbul’a hizmet için önce bu şehre aşık olacaksınız. Sonra kendinizi İstanbullulara adayacaksınız. Diğer türlü geriye gitme, durma, duraklama ve çökme kaçınılmazdır."
10 Haber.net sitesi, 1994 1998 yılları arasında İBB Başkanlığı yapan Recep Tayyip Erdoğan ile mevcut başkan Ekrem İmamoğlu'nun beş yıllık görev süreleri boyunca kullandıkları izinleri derledi.

ERDOĞAN 101 GÜN DAHA FAZLA İZİN YAPMIŞ
Buna göre Erdoğan göreve 27 Mart 1994’te başladı. 6 Kasım 1998’de aldığı hapis cezası nedeniyle görevden alındı ve yerine Ali Müfit Gürtuna geçti. Yani Erdoğan 4 yıl 7 ay 10 gün boyunca İBB Başkanlığı yaptı. Bu süre zarfında 1994 yılında 14, 1995 yılında 65, 1996 yılında 73, 1997’de 76, 1998’de 74 gün olmak üzere toplam 302 gün izin yaptı.
Erdoğan bu 302 günün 135’inde yıllık izin kullandı. Yedi gün mazeret izni kullanan Erdoğan 21 gün raporlu, toplam 139 gün de görevli görünüyor.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise göreve seçimler tekrarlandığı için 27 Haziran 2019’da başladı ve halen görevine devam ediyor. İBB Başkanı olarak geçirdiği süre 4 yıl 6 ay 13 gün oldu. Bu sürede İmamoğlu 2019’da 29, 2020’de 29, 2021’de 25, 2022’de 50, 2023’te 68 gün olmak üzere toplam 201 gün izin yaptı.
İmamoğlu’nun 201 günlük izin süresinin 12’si Covid19 raporu, 19’u yurt dışı görev izni, 118’i yurt içi görev izniydi. İmamoğlu’nun yalnızca 52 gün yıllık izin kullandığı görülüyor.
Sonuç olarak görev süresi neredeyse aynı olan iki liderden Erdoğan 101 gün daha fazla izin yapmış.
halktv.com.tr
Yangın söndürme uçaklarının nerede olduğu belli oldu! İcradan satılığa çıkarılmış33 izlenme
Bütçe açığı 1 trilyon lirayı aştı29 izlenme
İstanbul’da ekmeğe zam!44 izlenme
YSK Başkanı Güven 'Seçim başlamadan seçim güvenliğini tartışmak doğru değil' İş bittikten sonra mı tartışılacak?524 izlenme
AKP'nin kurucusundan Erdoğan'a sert sözler: "Bu ülke bitmiş, batmış. Böyle 'Allahuekber' demekle, bilmem ne demekle bu iş olmuyor. Yani sömürünün bu kadarı da olmaz"72 izlenme
Dar gelirlinin pazar mesaisi: Ucuz şeker kuyruğu!49 izlenme
Zamların ardı arkası kesilmiyor: Çaya da zam!82 izlenme
Son ankette sürpriz sonuçlar! MHP barajın 3 puan altında, AKP'de dikkat çeken düşüş!93 izlenme
'En insafsız IMF programından bile daha insafsız' demişlerdi ama oylama sırasında muhalefet tatile çıktı!
'ÇED raporuyla, toprak kaymasının ne alakası var?' diyen Murat Kurum’u ÇED raporu yalanladı
Deniz Gezmiş’in arkadaşından Rıdvan Dilmen’e yanıt!
Uludağ’da usulsüz atama!