İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, 18 Mart'ta mezun olduğu İstanbul Üniversitesi tarafından diplomasının iptal edildiği akşamın sabahında, 19 Mart günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında konutuna düzenlenen şafak operasyonuyla gözaltına alındı.
Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamasının ardından hakkında peş peşe soruşturmalar başlatılan İmamoğlu'nun gözaltına alınması, Türkiye çağında infiale yol açmış, yurdun dört bir yanında protestolara yol açmış, toparlanma emareleri gösteren ekonominin daha da kötü duruma girmesine neden olmuştu.
Bu protestolardan önemli noktalarından birisi de Ankara Kızılay ve ODTÜ yerleşkeleri oldu.
Edinilen bilgilere göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, eyleme katılan yurttaşları 5 ay sonra ifadeye çağırdı.
Emniyette ifadesi alınan yurttaşlara şu soru yönetildi:
"Valilik makamı 21 Mart 2025 saat 14.00'ten 25 Mart 2025 saat 23.59'a kadar ilimiz genelinde her türlü eylem/etkinliği yasaklayarak kamuoyuna duyurmuş olmasına rağmen; 22 Mart 2025 Cumartesi akşam saatlerinden itibaren Kızılay bölgesinde toplanan grupların yapılan tüm ikazlara rağmen dağılmayarak Atatürk Bulvarı'nı komple araç ve yaya trafiğine kapatarak hayatı katlanılamaz derecede zorlaştıracak şekilde ve görevli emniyet mensuplarına taş, sopa vb. sert cisimlerle saldırmak suretiyle gerçekleştirdiği kanuna aykırı eylem ile ilgili olarak TEM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda Kızılay Bölgesinde gerçekleştirilen kanuna aykırı eyleme katıldığınız tespit edilmiştir. Olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda yürütülen soruşturma kapsamında; '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna Muhalefet' suçundan ifadenizi veriniz."
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
İmamoğlu'nun diploma davasında ara karar açıklandı: İşte detaylar21 izlenme
Üniversitede yemek zammını protesto eden öğrenciler gözaltına alındı39 izlenme
Bekçilerin vatandaşı darp ettiği anları görüntülemişlerdi, gözaltına alındılar!55 izlenme
Yılmaz Özdil Zehra Taşkesenlioğlu videosu ile bir de karikatür yayınladı: "Sedat Peker’in açıklamaları gösterdi ki; Türkiye böylesine soyulmasa bir dolar gerçekten bir lira olabilirmiş"112 izlenme
Namı diğer Yeliz’in Rasim Öztekin paylaşımına tepki yağdı!121 izlenme
Adalette bazen güzel şeyler de oluyor! Herkese hukuk dersi veren kadın savcı, başsavcı yapıldı39 izlenme
Halkın yüzde 82’si ekonomi kötü diyor!43 izlenme
Merkez Bankası operasyonunu dünya böyle gördü: Kaygılar daha da artacak77 izlenme
Çin'deki COVID-19 kısıtlamaları hafifletilmeye başlandı
'Kılıçlı Yemin' krizinde flaş gelişme! Teğmenlerin dosyaları Kara Harp Okulu'na geri gönderildi
ABD Başkanı Biden, sözde 1915 olayları için ‘soykırım’ dedi!
Hayat pahalılığı talebi artırdı! İBB Kent Lokantaları’nda kaç kişinin yemek yediğini açıkladı