Türkiye'de Mustafa Kemal Atatürk için yapılan ilk anıt olan Sarayburnu Atatürk Heykeli’ne yüzü kar maskeli bir şahıs tarafından saldırı düzenlendi. Heykelin üstüne çıkarak çekiçle saldıran şahsa çevredeki yurttaşlar müdahale etti. Saldırgan gözaltına alındı. Olayın ardından İBB Miras ekipleri anıtta incelemelerde bulundu. Yapılan incelemede anıt üzerinde 20-25 adet darbe izinin olduğu belirtildi.
"AYNI MÜCADELEYİ VEREBİLECEĞİMİZİN SEMBOLLERİDİR"
Saldırının ardından bugün anıtın önünde CHP Fatih İlçe örgütü, CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya ile CHP Fatih İlçe Başkanı Yavuz Nazlıgül açıklamada bulundu. Nazlıgül açıklamasında " Bu saldırıyı gerçekleştiren zavallılar bilmelidir ki, bu anıtların her biri milletimizin gerektiğinde aynı mücadeleyi aynı azimle verebileceğinin sembolleridir." dedi.
Nazlıgül açıklamalarında şunları söyledi:
Atatürk'ün anıtına saldırıyorlar, çünkü bu topraklara işlenmiş o kuruluş ilkelerini yenemeyeceklerini biliyorlar. Cumhuriyet'e düşmanlık besliyorlar çünkü bundan 1 asır önce düşmanla işbirliği tutanın soyundan geliyorlar. İşte böylesine hain hadisiz bir zihniyetle karşı karşıyayız fakat dimdik ayaktayız. Tarihi yarım adada kurtuluş mücadelesinin başlangıcına yuva olmanın onurunu 106 yıldır taşımaktadır ve taşımaya devam edecektir. Bu saldırıyı gerçekleştiren zavallılar bilmelidir ki, bu anıtların her biri milletimizin gerektiğinde aynı mücadeleyi aynı azimle verebileceğinin sembolleridir.
Tele1
İmamoğlu'ndan, Erdoğan'ın kaçak villa eleştirilerine yanıt: “Sokağa çıkın, ‘Sayın Cumhurbaşkanı böyle dedi’ deyin, sokaktaki insanların yüzde 90’nı buna inanmaz. Tersini sorun inanırlar”
Bakan Gürlek açıkladı: Rojin Kabaiş'in telefonu Çin'e gönderilecek
Fenerbahçe taraftarı Kadıköy'ü 'Mecliste Hizbullah istemiyoruz' diye inletti!
‘Yoksulluk ortadan kalktı’ diyen AKP’ye ders gibi yanıt!
CHP’nin Kurultayı’na yönelik şaibe iddiasında bulunanların ifadesi ortaya çıktı: Belge çalmışlar
CHP’li İsmail Aktaş 'cumhurbaşkanına hakaret'ten tutuklandı!
Malatya'da YKS sonrası şoke eden görüntüler! Sınavda kullanılan optik kağıtlar yola savruldu!
Eski Diyanet İşleri Başkan Mehmet Görmez'den manidar ‘İsrail’ göndermesi: "Reel-politik mazeretler hiç bir idareciyi mahşer günündeki büyük hesaptan kurtaramayacak"
AKP'lilerin heyecanla beklediği bedelli askerlik geliyor mu?
Zimmetine 6 milyon lira geçiren icra müdürü savcılığı suçladı!
Hakan Çakır cinayeti zanlılarının bir başka kişinin kulağını kestiği görüntüler ortaya çıktı
AKP’li başkan mahkeme kararını beklemedi, vatandaşlar Erdoğan’a mektup yazdı
Belediyedeki yolsuzluk iddiasını haber yapan gazetecinin evi 3 kez basıldı, mesleği bıraktı!
İBB’den “mezarlıklara yüzde 200 zam” haberine yalanlama!