Polonez işçileri direnişlerinin 53. gününde polis müdahalesine uğradı. Polis tarafından darbedilen işçiler, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü tarafından da tehdit edildi.
Tekgıda-İş Sendikası’na üye olmalarının ardından temmuz ayında işten çıkarılan ve o günden bu yana İstanbul Çatalca’da bulunan fabrika önünde direnen işçiler, firmanın çalışan alımı yapmasını protesto etti. Fabrikaya giden yolu kapatarak servis girişini engelleyen işçiler, firmaya tepki gösterdi.
İş Kanunu gereğince toplu işten çıkarma yapan bir işyerinin yeni işçi alımı yapamayacağını hatırlatan işçiler, firmayı kanunlara uymaya çağırarak “Yağmur çamur yağsa da, kış kıyamet kopsa da direneceğiz” sloganları attı.
Fabrika önünde eylemde olan işçiler önce Çatalca İlçe Emniyet Müdürü tarafından tehdit edildi, ardından polis darbederek müdahalede bulundu. İlçe emniyet müdürünün işçilere “Ben size gözaltı yapıp adli işlem yaparsam çocuğunuz zekiyse bile bir işe giremez” dediği anları X hesabı üzerinden paylaşan Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, “Gidin bu tehdidi patrona yapın” dedi. İlçe emniyet müdürünün ardından polis müdahalesi başladı, onlarca işçi darbedildi. Müdahaleye rağmen fabrika önünden ayrılmayan işçiler, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.
Tele1
Karın ağrısı şikayetiyle geldi, doktorlar şaşkına döndü
Vakıf üniversiteleri Türk öğrencilere yabancılardan 5.3 kat daha pahalı
Ekrem İmamoğlu: Binali Yıldırım rakibim değil çünkü…
Bugünden itibaren geçerli olacak! İşte pasaport, ehliyet ve cep telefonu harçlarının zamlı fiyatları
Koruma altındaki vadide 7 ayda korkunç değişim!
Mansur Yavaş AKP'li meclis üyesini fena bozdu! 'Ağzımı mı tıkayacaksın? Benim nasıl yöneteceğime sen karışamazsın!'
Barış Pınarı Harekâtı bölgesinden acı haber: 4 şehit!
Eskişehir'de 80 kişi AKP'den istifa etti
İYİ Partili Turhan Çömez’den Fahrettin Koca'ya özel hastane sorusu! “Fahrettin Koca bakan olduktan sonra özel hastanelerde yapılan ameliyat sayısı patlamış. Neden acaba?”
‘Yenidoğan’ skandalında hastanesinin adı geçiyordu: Eski Bakan'dan vicdanlara sığmayan açıklama!
M.Ali Gül isimli genç #Hayır videosu çekti, Cumhurbaşkanının şikâyetiyle tutuklandı !
Milli Eğitim Müdürü, okulda gerici Nurettin Yıldız'ın kitaplarını dağıttırdı!
ABD’nin skandal yaptırım kararını dünya böyle okudu
Pasaportsuz giriş başladı, Bulgar turistler Edirne’ye akın etti!