Türkiye''deki ''Suriyelilerin ülkelerine dönmemesi'' sorunu ile ilgili tartışmalar sürüyor.
Türkiye’nin 10 yılı aşkın süredir sığınmacı sorununda yaşadığı zorluklar ortadayken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar 550 bin sığınmacının ülkesine döndüğünü söyledi.
Erdoğan ayrıca Türkiye, Rusya ve Suriye arasında yürütülen diplomatik temaslarla bu sayının daha da artacağını belirtti.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022''de yaptığı bir konuşmada Türkiye''deki 1 milyon Suriyelinin ülkelerine "gönüllü dönüşüyle" ilgili hazırlık yaptıklarını söylemişti.
"TÜRKİYE VATANDAŞI OLMAK İÇİN BU TARİHİN ÇİLESİNİ ÇEKMEK LAZIM"
Erdoğan'ın bu açıklamaları tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye'de para karşılığı vatandaşlık satılmasına tepki gösterdi.
Kafa TV YouTube kanalında Candaş Tolga Işık'ın programına katılan Ortaylı, şu ifadeleri kullandı:
"Vatandaşlık satılıyor bu memlekette, bu büyük bir rezalettir. Türkiye vatandaşı olmak için bu tarihin çilesini çekmek lazım. 500 bin dolara 400 bin dolara 250 bin dolara vatandaşlık satılmaz. Ayrıca evde satılmaz. Türkiye yabancılara mesken satacak konumda değil"
Yeniçağ
Alkolden sonra cola ve meyve sularına da zam geldi
AKP’li vekil tehdit etmişti! YRP’liler tek tek AKP’ye geçiyor
Skandal iddia: Kurye katili Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna Türk vatandaşlığı verildi!
Türkiye'ye ait yangın söndürme uçağı Hırvatistan'da düştü: Pilot şehit oldu
Otel yangınında hayatını kaybedenlerle ilgili skandal sözler! "Zenginlere ağlamıyorum. 37 bin TL ver havanı at. Herkes kaderini yaşar"
Hizbullah'tan AKP'ye "Akıllı olun, dolara da cemaatlere de dokunmayın!"
Tarikat hocası öğrencisinin tıraşını beğenmeyince berberlere sinirlendi: "Kafanıza göre çocuklara gavur icadı şeyler yapmayın"
"Mezar kazıcı ve gassallar AKP için oy istiyor”
Hans torununa araba alıyor Hasan bisiklet alamıyor
Erdoğan'ın Akhisar mitinginde '10 bin kişilik' stadın büyük bölümü boş kaldı !