Suç örgütü lideri Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen ve Arnavutluk'ta yakalandıktan sonra Türkiye'ye iade edilen Emre Olur, emniyetteki işlenlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edilmişti.
Savcılıktaki işlemleri tamamlanan Olur, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçundan tutuklanması talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
SEVK YAZISININ İÇERİĞİ BELLİ OLDU
Olur hakkında düzenlenen sevk yazısında, şüphelinin suç örgütü lideri Sedat Peker ile yakın ilişkisi içerisinde olduğu, örgüt liderinin WhatsApp üzerinden kendisine gönderdiği tweet dizisini paylaştığı, örgüt liderinin kaldığı otelde ve villada 7,5 ay kadar birlikte kaldığı belirtildi.
Sevk yazısında şüphelinin, örgütün diğer üyeleri ile yakın irtibatlı olduğu hususunda HTS kayıtlarının bulunduğu vurgulanarak, zanlının savunmasında, örgüt liderinin halen bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar tatile gittiğini söylediğine işaret edildi.
Olur’un örgüt lideri ile görüşme gerçekleştirdiğine, kendi sosyal medya hesaplarından örgütü ve örgüt liderini övücü nitelikli paylaşımlar yaptığına vurgu yapılan yazıda, şüphelinin Sedat Peker suç örgütü üyesi olduğu yönünde kuvvetli delillerin bulunduğu kaydedildi.
TUTUKLANDI
Sevk yazısında şüpheli Olur’un, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve suça dair yasada yazılı cezanın üst haddi dikkate alınarak tutuklanması yönünde karar verilmesi talep edildi.
Hakimlik, Emre Olur'un ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçundan tutuklanmasına karar verdi.
Sözcü
Yandaş kanala ceza yok ama Tele 1’e ceza var!73 izlenme
Türkiye'den İngiltere ve Libya'ya tıbbi malzeme yardımı!101 izlenme
2 katlı bina TÜRGEV'e bakın ne kadara kiraya verildi!53 izlenme
Merdan Yanardağ'dan 'Casusluk' suçlamasına yeni bir yanıt geldi: "Beni gözaltına alan iradenin niyetini biliyorum. Hiçbir zaman boyun eğmeyeceğim"13 izlenme
Bu cezayı kaldırın! Kağıt toplayıcısına 4 bin 500 lira ceza!98 izlenme
Erdoğan'a şu soru soruldu: "Esad'la görüşme olacak mı?" cevabı geldi. "Siyasette kırgınlık olmaz"29 izlenme
Esad rejiminin son halkası Beşar Esad kimdir? İşte 61 yıllık Esad veya Baas rejiminin adım adım çöküşü35 izlenme
Özgür Demirtaş, 'yüzüncü kez' dedi, dolar kuruna isyan etti!37 izlenme