İBB’ye yönelik 19 Mart’ta başlatılan operasyonlar bir haftalık aranın ardından yeniden başladı. İBB iştiraki Boğaziçi A.Ş’ye yönelik operasyonda 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 15 kişi gözaltına alındı.
“Rüşvet vermek, rüşvet almak ve ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla başlatılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında AKM Yapı’dan 6 sorumlu ile KCT Yol Yapı’dan 3 sorumlu yer alıyor. Devletten onlarca ihale alan bu iki firma, İBB’nin metro viyadüklerini güçlendirme ihalesine ortak girerek kazanan firmalar. AKM Yapı ise ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Mezitli Metrosu’nun elektromekanik sistemlerinin yapım işini üstlendi.
İMAMOĞLU GELDİ O GİTTİ
Gözaltındaki en dikkat çekici isim ise KCT Yol Yapı’nın büyük ortağı Muzzaffer Hacımustafaoğlu.
İBB Başkanı İmamoğlu’nun göreve başladığı 28 Haziran 2019 günü, İBB Genel Sekreteri ve beş yardımcısı topluca istifa etti. İstifa eden genel sekreter yardımcıları arasında önceki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Muzaffer Hacımustafaoğlu da var.
Emekliliğini isteyen ve KCT Yol Yapı’nın büyük ortağı olan Hacımustafaoğlu, Karaismailoğlu’nun bakan olmasının ardından aldığı ihalelerle gündeme gelmişti.
Karaismailoğlu’nun bakan olduğu 2022 yılında 3 milyar 200 milyonluk ihale alan KCT Yapı, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden toplamda 6 milyar liralık ihale aldı.
İBB’nin 2023’te metro viyadüklerini güçlendirme ihalesi 698 milyon 701 bin liralık teklifle AKM YapıKCT Yol Yapı iş ortaklığına verildi.
AKTAŞ MİSALİ
İki firmanın sorumlularının gözaltına alınması itirafçı Aziz İhsan Aktaş’ı akla getirdi. Aktaş toplam 388 ihalenin 300’ünü devletten ve AKP’li belediyelerden aldı ancak hiçbiri soruşturmaya dahil edilmedi. Sadece CHP’li belediyeler incelendi.
Aktaş, sözde itiraflarıyla, araç tahsisi nedeniyle Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ile Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin tutuklanmasına neden oldu.
Yeni operasyonla gözaltına alınanlar için de “Onlar da CHP’li başkanları tutuklatan Aktaş gibi itirafçı olacak. Operasyon Mersin’e sıçrayacak” yorumlarına neden oldu.

Mezitli Metrosu Elektromekanik Sistemleri Yapımı Mersin Büyükşehir Belediyesi
Borçka/Artvin Yol bakım ve yapım Karayolları 10. Bölge MüdürlüğüTrabzon
Amasra/Bartın Yol yapım Karayolları 15. Bölge MüdürlüğüKastamonu
PehlivantaşıKalkandere/Rize Yol yapım ve tünel işleri Karayolları 10. Bölge MüdürlüğüTrabzon
Köprü ve yol bakımı Karayolları 15. Bölge MüdürlüğüKastamonu
Asya Bölgesi içme suyu inşaatı İSKİ
Bartın Çevre Yolu yapım işi Karayolları Genel Müdürlüğü
Metro Viyadükleri Güçlendirme İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Esenboğa Havalimanı Pat Sahaları yapımı DHMİ
Konya Havaalanı Terminal Binası yapımı DHMİ
Yol yapım işi Karayolları 15. Bölge MüdürlüğüKastamonu
Rize 1. Kısım içme suyu isale hattı DSİ Genel Müdürlüğü
Çayeli yol yapım işi Karayolları 10. Bölge MüdürlüğüTrabzon
RizeÇayeli yol bakımı Karayolları 10. Bölge MüdürlüğüTrabzon
Kadıköy Kurbağalıdere ıslah inşaatı İBB 20122016
Atatürk HavalimanıFlorya yolu inşaatı DHMİ
Başakşehir Villaları yapımı İBBKiptaş20002001
Hazır Beton Asfalt Alımı Akçaabat Trabzon
Metro Viyadükleri Güçlendirme İBB
Kara yolu yapım işi Akçaabat Trabzon
Kara yolu yapım işi Toroslar Mersin
Kara yolu yapım işi Akçaabat Trabzon
Alt yapı (yol) işleri Akçaabat Trabzon
Erdinç KarataşAKM YAPI
Ahmet KuduKCT YOL YAPI
Erdal GünaydınKCT YOL YAPI
Muzaffer HacımustafaoğluKCT YOL YAPI
Can KarataşAKM YAPI
Abdullah KarataşAKM YAPI
Metin DemirciAKM YAPI
Oktay Nuri Çelik AKM YAPI
Ali Haydar ÖzkazançAKM YAPI
Murat Timuçin AltıerETEMM DANIŞMANLIK
Deniz ErzincanBOĞAZİÇİ A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

Sanatçı Erdal Erzincan’ın kardeşi Deniz Erzincan da gözaltında.
Ali Cüneyt ÖzdemirBOĞAZİÇİ A.Ş. SATIN ALMA PERSONELİ
Gülşen Çokyiğit İSPER İSTANBUL BÜRO İŞÇİSİ
Taylan ÇokyiğitMALTEPE BELEDİYESİ’NDE EKONOMİST
Ahmet Anıl Kalender

Güneştekin’in sergisi Ocak ayında sanatseverlerle buluşmuştu.
İBB’ye yönelik dün yapılan operasyon kapsamında İBB etkinliğinde sergi açan sanatçı Ahmet Güneştekin’in de ifadesi alındı. Sanatçı son olarak geçtiğimiz ocak ayında İBB’nin kültürsanat noktası haline getirdiği Artİstanbul Feshane adlı mekanda “Kayıp Alfabe” adlı sergiyle sanatseverlerle buluşmuştu. Serginin açılışına Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte katılmıştı.
Silivri’de tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı ‘İBB’ye yönelik operasyon’ iddialarında haklı çıktı. Altaylı, CHP’li belediyelere yönelik hafta sonları düzenlenen operasyonlara ilişkin dikkat çeken bir iddiada bulunmuştu. Altaylı, geçen hafta operasyon yapılmamasına ilişkin şöyle demişti:
“Sebebi açık, AKP’nin Kızılcahamam Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı’nın söyleyeceklerinin ve PKK’nın 30 kişilik silah bırakma şovunun gündemde, arka plana düşmesini istemeyen bağımsız yargımız bu hafta sonunu es geçti. Bu hafta kaldıkları yerden devam ederler.”
Altaylı’nın dediği gibi oldu ve dün İBB’ye yönelik yeni bir operasyon yapıldı.
Sözcü
Eren Erdem’in babası işten çıkarıldı!814 izlenme
Erdoğan'ı şimdiye kadar böyle anlatan olmamıştı ! Özgür Özel mükemmel anlatmış !1234 izlenme
CNN Türk canlı yayınında Erdoğan'ın danışmanından ağır küfür! 'Amerika bizi s..tikçe...'89 izlenme
5 yıl, 4 yanıt, 0 ağaç9 izlenme
İmamoğlu’ndan ‘Taksim Meydanı’ açıklaması: Gezi ruhunun şekle gelmiş hali!106 izlenme
Atatürk'e ve CHP seçmenine küfür eden Burak Keleş için gözaltı kararı34 izlenme
Köpeğe kürekle vuran caninin ilk ifadesi! Olay kadar savunması da korkunç.21 izlenme
‘Z Kuşağı’ sandıkta hesaplaşacak: Yeni nesil AKP’ye öfkeli!69 izlenme
KKTC polisinden Falyalı cinayeti açıklaması: "Polise henüz ulaşmamış bazı özel kamera görüntüleri var"
Erdoğan'ın Konya'daki tavrı Özel'i kızdırdı: "Bundan sonra iki elim yakanda"
Depremzedeler için 133 milyar toplandı, 83 milyar harcandı
Menderes Türel döneminde 240 milyon liralık usulsüz ihale!