Kathimerini’de yer alan habere göre, Yunanistan’ın Osmanlı İmparatorluğu’ndan ayrılarak bağımsızlığına kavuşmasının yıl dönümünde konuşan Kammenos, "Aklı Osmanlı İmparatorluğu’nda olanlar 1821’i, Yunan halkının Osmanlı’yla nasıl yüzleştiğini ve onu ufaladığını hatırlamalı" diye konuştu.
"Silahlı kuvvetlerimiz ülkemizin toprak bütünlüğüne yönelik herhangi bir girişimle başa çıkmaya hazır” diyen Kammenos, sınırın Türkiye tarafına geçmelerinin ardından gözaltına alınan ve ‘casusluk’ iddiasıyla tutuklanan 2 Yunan askeriyle ilgili olarak da, "böyle bir davranışın Türk yetkilileri ‘başladıkları yere’ Anadolu’nun derinliklerine döndüreceği" yorumunda bulundu.
Dün partisinin Ordu’daki kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeybatısında gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin kent merkezine girilmesiyle ilgili olarak, "Büyük ve güçlü Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz. Bunun için gerekirse canımızı vereceğiz. Ama asla esir olmayacağız, namusumuza, çocuklarımıza tasallut edenlere fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.
1821'DE NE OLMUŞTU?
Osmanlı İmparatorluğu’na karşı 1821’de Mora’da başlatılan isyanın devamında Avrupa'yı da arkasına alan Yunanistan bağımsızlığını ilan etmişti. 1821 ilkbaharında Mora`da patlak veren Yunan ayaklanması kısa sürede Orta Yunanistan ve Girit`e de sıçradı. Ele geçirilen yerlerde Türklere karşı kitlesel katliamlar yapıldı. Tripolis şehrinde 30.000, Navarin`de ise 3.000 Türk, kadınçocuk ve erkek soykırıma uğradı.
Umudumuzu da akıl sağlığımızı da kaybettik69 izlenme
PTT, Tunç Soyer’i karalamak için 490 bin adet bedava gazete dağıttı!158 izlenme
Atatürk heykeline balyozlu saldırı25 izlenme
Erdoğan ‘tamamını getirdik’ demişti... Londra’daki altınlara ne oldu?56 izlenme
Yurtdışı Oyları Ankara'ya Getirildi34 izlenme
Büyük şirketlere af simitçiye bile peşin vergi! Bu meslekleri yapanlardan vergisi peşin alınacak34 izlenme
Akın akın geliyorlar: Tek köyden 300 Afgan mülteci Türkiye'ye giriyor! Kaçak giriş sayısı günlük 500 ila 1000 kişiye çıktı!46 izlenme
18 günde jet iddianame: Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı'na 45 yıla kadar hapis istemi15 izlenme
Paralar saraylara akıtılacak! Saraya 3.2 milyar lira!
Kamuda tasarruf kapsamında memurların servislerini kaldıran iktidardan geri adım
Ekrem İmamoğlu duyurdu: "Dar gelirli emeklilere 10 bin lira pazar desteği!"
Atatürk düşmanları, 10 Kasım’da camilerde Atatürk için mevlüt okutulacak olmasını protesto için çağrı yaptı, sadece 25 kişi gitti!