İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) hukuka aykırı plan değişikliği gerekçesiyle AKP'li Esenler Belediyesi'ne açtığı davada karar çıktı.
İstanbul 8. İdare Mahkemesi, Esenler Belediyesi'nin Birlik Mahallesi’ndeki İBB'ye ait sosyal tesis ve rekraasyon alanını plan değişikliğiyle "açık otopark alanına dönüştürme" kararını "hukuka aykırı" buldu.
SOSYAL TESİS YAPIMINA BAŞLANMIŞTI
İBB bölgede projelerini geçen yıl yarışma ile elde ettiği, içerisinde kreş, mahalle evi, kütüphane, etkinlik alanları ve otopark gibi Esenler halkına hizmet edecek "Sosyal Merkez" projesinin temellerini atmış, tesisin yapımına başlamıştı.
OY BİRLİĞİYLE İPTAL!
İBB’yi haklı bulan ve plan değişikliğine ilişkin kararı oy birliğiyle iptal eden mahkeme gerekçesinde, şu ifadelere yer verildi:
“Söz konusu plan değişikliği süreci ile ilgili olarak değişiklik yapılmasının zorunlu kılan nedenlerin somut ve objektif bir şekilde ortaya konulamaması, plan açıklama raporunda, plan kararına dayanak olan araştırma ve analizlerin açıklanmaması, ölçeğinin gerektirdiği detayda planlama alanına ilişkin inceleme, araştırma, etütlerden elde edilen senteze dayalı olarak hazırlanmaması, ilgili kurumların görüşlerine uygun olmaması, plan değişikliğinde şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve teknikleri ile ilgili mevzuat doğrultusunda hukuka uyarlılığı bulunmadığı sonucuna varılmaktadır.” (ANKA)
KRT
Mansur Yavaş tasarruf için düğmeye bastı! Araç sayısını yarı yarıya düşürdü!138 izlenme
Mahruki: Bakan fotoğraf veriyor!91 izlenme
Trafik kayıtlarıyla ortaya çıktı! Otomobilde gri renk, beyazı tahtından etti20 izlenme
Nejat Uygur memleketin halini yıllar önce özetlemiş !270 izlenme
İstanbul Havalimanı yol geçen hanı: Katar, İran ve Rus uçakları geliyor!167 izlenme
Fatih Tezcan'a hapis şoku! Atatürk düşmanlığı tescillendi!38 izlenme
İmamoğlu engelleri aştı: Yapay zekâyla mitinge çağrı!18 izlenme
Türkiye’nin 'milyonluk' millet bahçeleri!214 izlenme
Ankara'da okullar tatil olacak mı? Valilikten açıklama geldi
Tüp fiyatlarına bir ay geçmeden ikinci zam!
TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya’nın kardeşi 'dolandırıcılık'tan gözaltına alındı
Gebze'de gitar çalarak harçlığını çıkaran öğrencilere zabıta engeli '-Hırsızlık, gasp yapsak daha mı iyi ? Zabıta -Git yap !'