1725 Aralık yolsuzluk operasyonları sürecinde ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılanan dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek", ve "gizliligin ihlali" suçlarından 8,5 yıldan 19 yıla kadar hapis istendi. Mahkeme Eren Erdem'in adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.
1725 Aralık yolsuzluk operasyonları sürecinde ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılanan dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem hakkında "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek", ve "gizliligin ihlali" suçlarından 8,5 yıldan 19 yıla kadar hapis istendi.
Çağlayan'da bulunan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 12 sanıklı davada Eren Erdem, SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. Duruşmada ayrıca biri tutuklu 4 sanık daha hazır bulundu.
Duruşmada tanıkların dinlenmesinin ardından söz alan duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, eski CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek", ve "Gizliligin ihlali" suçlarından 8,5 yıldan 19 yıla kadar hapsi talep edildi. Firari sanıkların dosyaları ayrılması talep edilen mütalada, bazı sanıkların beraati, bazı sanıkların ise cezalandırılması talep edildi. Duruşma sanık ve avukatların esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanları alındı.
Mahkeme, Eren Erdem'in adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1193796/Eren_Erdem_tahliye_edildi.html
Depremde evleri yıkılan Hataylı depremzede ailenin şimdi de konteyner yuvası alevlere teslim oldu20 izlenme
Asgari ücretin ardından emekliye yapılacak zam da belli oldu8 izlenme
İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: Adres vererek 'Uzak durun' dediler!14 izlenme
Özgür Özel, Zeydan Karalar'ın tutuklandığını canlı yayında öğrendi! "Eyvah. Tam bir rezalet"46 izlenme
Akşener bir vatandaşın sözlerine kızdı! Korumaların araya girmesiyle durum daha da kötüleşti.41 izlenme
'İktidar Boğaziçi Üniversitesi arazisine çökmeye mi hazırlanıyor?'50 izlenme
İsrailli yedek askerler ABD’deki Netanyahu’nun oğluna tepki gösterdi36 izlenme
Öğretmen atamalarında mülakat kalkıyor mu? Meclis koridorları bu düzenlemeyi konuşuyor18 izlenme