Adana'da yaşayan S.G., düğününe 1 ay kala polis memuru nişanlısını 2016 yılının Ağustos ayında Van'daki hain terör saldırısında kaybetti. Nişanlısının hatıralarıyla yaşayan S.G., bu olaydan yaklaşık 1.5 yıl sonra avukatı Nazan Akça aracılığıyla yaşadığı acı, elem ve ıstırap nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 30 bin manevi, 10 bin de maddi olmak üzere 40 bin liralık tazminat davası açtı. Söz konusu davaya bakan Van 3. İdare Mahkemesi 8 ay gibi kısa bir sürede karara vardı.
Akşam gazetesinden Soner Kan'ın haberine göre; mahkeme heyeti, S.G.'nin 10 bin liralık ‘destekten mahrum kalma tazminatı' talebini, genç kadının nişanlısıyla arasında evlilik birliği sağlanmadığı gerekçesiyle reddetti. Mahkeme, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, genç kadına 20 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. Kararı değerlendiren avukat Akça, Türkiye'de ilk defa bir şehidin nişanlısına manevi tazminat ödenmesine hükmedildiğine dikkat çekip, kararın ‘emsal bir karar' olduğunu savundu. Akça, “Müvekkilimin duyduğu ve ömür boyu duyacağı acı ve ıstırabı kısmen de olsa karşılayabilmek için bu davayı açtık ve mahkeme de bizi haklı gördü” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sehitnisanlisiicinilkkezboylebirkararcikti3523446/?fbclid=IwAR1yQDZM4BsYcSA_NwQJ6W2uA8uoFkQ3ll7_NQ7X1S27QPMBz8dTdOzgJOk
Savcılık düğmeye bastı, serbest bırakılan gazeteciler bir bir gözaltına alındı!85 izlenme
MEB’den 5 yıldızlı otelde 1 milyonluk bilim toplantısı!47 izlenme
‘Örtülü’den 544 milyon gitti!292 izlenme
Orhan Sümer Meclis gündemine taşıdı: Millet Bahçesi ihalesini yarım bırakan şirkete 817 milyon liralık ihale verildi!52 izlenme
The Economist: "Erdoğan'ın Batı başkentlerinde yarattığı bıkkınlık büyüyor"49 izlenme
Yılmaz Büyükerşen'in 19 yıla kadar hapsi istendi40 izlenme
CHP'den 'Gürsel Tekin' hamlesi: Kayyım olmayı kabul etmişti, 15 gün süresi var23 izlenme
Beş şehidimizle ilgili yürek yakan ayrıntı35 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Burası güreş meydanı mı? Akla bak, silkeleyin belediyeleri, hadi gel de silkele o zaman"
Ankara Demetevler’de Suriyelilere linç girişimi !
720 dairelik sitenin tamamı çöktü herkes enkaz altında bekliyor: Ölüm sitesindeki daireleri sattı yurt dışına gitti
Sedat Peker sözlerine açıklık getirdi "Ben her yerde çeker, yayınlarım!"