Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası İsrail’in Gazze’ye yönelik yoğun saldırılarıyla Ortadoğu kan gölüne döndü. İsrail’in saldırıları devam ederken üst düzey Hamas yetkilisi Gazi Hamad, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarının devam edeceğini “İsrail yok edilene kadar tekrarlayacağız” sözleriyle açıkladı.
Hamas’ın ikinci ve üçüncü kez saldıracağını ifade eden Hamad, “İsrail’e bir ders vermeliyiz. Bunu da ikinci ve üçüncü kez saldırarak yapacağız. Aksa Tufanı operasyonu sadece ilk saldırıydı. Bunun ikincisi, üçüncüsü ve dördüncüsü de olacak. Bir bedel ödemek zorunda kalacak mıyız? Evet, biz bunu ödemeye hazırız. Bize şehitler ulusu deniyor ve şehit vermekten gurur duyuyoruz” dedi.
“İsrail’in bizim topraklarımızda yeri yok” diyen Hamad, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de başlattığı operasyonda “sonuna kadar haklı olduğunu” savundu.
Hamad, Tel Aviv yönetiminin bölgede büyük tehlike yarattığını öne sürerek, “İsrail’i ortadan kaldırmalıyız. Bunu söylemekten çekinmiyoruz” dedi.
Hamas militanları operasyonda Gazze Şeridi’ni geçip İsrail tarafına girerek birçok kişiyi rehin almıştı. İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) en son açıkladığı rakamlara göre militanların elinde en az 245 esir var.
Militanlar ayrıca Gazze Şeridi’ne yakın Re’im bölgesindeki Supernova Festivali’ne baskın da düzenlemişti. İsrail, müzik festivaline yapılan saldırılarda 260 kişinin öldürüldüğünü bildirmişti.
Hamad ise açıklamasında bu duruma ilgili “Sivillere zarar vermek istemedik ama sahada bazı karışıklıklar yaşandı” ifadelerini kullandı.
Tele1
Seçil Erzan'a tahliye yok!19 izlenme
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilikte yaş yükseltilmesine ilişkin bir çalışmamız yok28 izlenme
Vatandaş, odun kömür alamıyor KDV’yi indirin57 izlenme
Almanya, gözünü doktorlardan sonra Türk hemşirelere de dikti: 'Hoş geldin ikramiyesi' verilecek33 izlenme
Bilal Erdoğan'dan manidar sözler 'Bütün hezimetlerinize, bütün yalanlarınıza, rezaletlerinize rağmen kalıcı olabiliyorsunuz !'827 izlenme
Tuz Gölü’nde yaşanan flamingo ölümlerinin ardından yeni uyarı!36 izlenme
Özel okulda skandal! Öğrencilere cinsel istismarda bulunan öğretmen için istenen ceza belli oldu14 izlenme
Türkiye'den Almanya'ya kaçak akını sürüyor: Aylık 3 bin 500 Euro alacaklar19 izlenme
Katliam haberlerine yenisi eklendi! AKP’li belediyenin köpekleri toplu mezarlara gömdüğü iddia edildi
Güngören'de katledilen 17 yaşındaki Atlas'ın annesi: "Atlas’ım için adalet istiyorum. Oğlum her gün gittiği kafenin önünde caniler tarafından bıçaklandı. Sesimizin duyulmasını istiyorum"
Eşinin tweetleri, AKP’li başkanı istifa ettirdi
Büyük skandal! Türkiye'de ev almaları yasak olan Suriyeliler yasağı böyle deliyor!