İktidar tarafından yerli ve milli olarak tanıtılan TOGG 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda banttan indirildi.
TOGG'un ilk siparişini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. AKP destekçisi isimler muhalefetin TOGG sipariş etmesi gerektiği yönünde çağrılar yaparken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Togg'dan 100 adet elektrikli araç taleplerinin reddedildiğini duyurdu.
İmamoğlu, TOGG tarafından kendilerine verilen yanıtı sosyal medya üzerinden paylaştı. İmamoğlu, "Tarihi Yarımada’da kullanmak için yerli ve milli TOGG’dan 100 adet elektrikli araç talebimiz oldu. Bu açıklamayla, TOGG’dan sadece Sayın Cumhurbaşkanı’nın sipariş yetkisi olduğunu yani talebimizin karşılanmayacağını öğrendik. Israrla sıramızı bekleyeceğimizi duyururuz" dedi.
TOGG tarafından İBB'ye verilen yanıt şöyle oldu:
Mart 2023 tarihi itibariyle yollara çıkacak akıllı cihazımıza olan ilgiyi gururla takip ediyoruz. Daha önce de açıkladığımız gibi ön sipariş sürecini Şubat 2023 itibariyle başlatacağız.
O tarihe kadar kullanıcılarımızı merkeze aldığımız #USECASEMobility vizyonumuza uygun bir şekilde sizleri sürece ilişkin bilgilendirmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ön sipariş dışında başka bir sipariş almadığımızı yenilemek isteriz.


Kaynak: Gerçek Gündem
Yeniden adaylığını açıklamasının ardından harekete geçildi: Adalet Bakanlığı'ndan yargıya 'Mansur Yavaş' müdahalesi27 izlenme
Anne Yüksel Güran sanık kürsüsünde: "Nasıl olsa suçsuzuz çıkarız diye düşündük"26 izlenme
Hatay Antakya'da dehşet veren görüntüler: Alevler evlere ulaştı, canlarını zor kurtardılar! Bölgede yaşayanların paniği ve çaresizliği kameralara yansıdı22 izlenme
AKP'nin kırılan kolu İBB hesabı26 izlenme
'Demokrasiyle işim olmaz şeriat isterim' diyen Cübbeli, bugün demokrasi nöbetlerinde konuşturuluyor !980 izlenme
YSK verilerine göre İstanbul seçim sonuçlarında son durum!775 izlenme
Cinsel istismar skandalıyla gündeme gelen İsmailağa'ya ilişkin çarpıcı detaylar30 izlenme
Eski AKP'li vekilden Bakan Ersoy'a istifa çağrısı: 'Suçlu bakan bey ve bakanlıktır!'18 izlenme
Şişli Etfal de Gezi’yi devralan vakfa!
Siyanürle altın arayıp doğayı katledeceklerdi: Maden arama için izin verilen yayla için flaş karar çıktı
Yeni dönem Pazartesi başlıyor: 10 soruda 'onaylı randevu' sistemi
Yandaş Akit önünde Ferdi Zeyrek protestosuna polis izin vermedi!