İktidar tarafından yerli ve milli olarak tanıtılan TOGG 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda banttan indirildi.
TOGG'un ilk siparişini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. AKP destekçisi isimler muhalefetin TOGG sipariş etmesi gerektiği yönünde çağrılar yaparken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Togg'dan 100 adet elektrikli araç taleplerinin reddedildiğini duyurdu.
İmamoğlu, TOGG tarafından kendilerine verilen yanıtı sosyal medya üzerinden paylaştı. İmamoğlu, "Tarihi Yarımada’da kullanmak için yerli ve milli TOGG’dan 100 adet elektrikli araç talebimiz oldu. Bu açıklamayla, TOGG’dan sadece Sayın Cumhurbaşkanı’nın sipariş yetkisi olduğunu yani talebimizin karşılanmayacağını öğrendik. Israrla sıramızı bekleyeceğimizi duyururuz" dedi.
TOGG tarafından İBB'ye verilen yanıt şöyle oldu:
Mart 2023 tarihi itibariyle yollara çıkacak akıllı cihazımıza olan ilgiyi gururla takip ediyoruz. Daha önce de açıkladığımız gibi ön sipariş sürecini Şubat 2023 itibariyle başlatacağız.
O tarihe kadar kullanıcılarımızı merkeze aldığımız #USECASEMobility vizyonumuza uygun bir şekilde sizleri sürece ilişkin bilgilendirmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ön sipariş dışında başka bir sipariş almadığımızı yenilemek isteriz.


Kaynak: Gerçek Gündem
Türkiye'nin utancı Financial Times sayfalarında: Güven sarsıcı, skandal!29 izlenme
Diğer fırıncılar tarafından haksız rekabet iddiasıyla suçlanan fırıncı, mahkeme kararıyla üzülerek zam yaptı93 izlenme
Skandal iddia! "Dünya o cihatçıyı ararken, Türk vatandaşlığı alıp Antalya'da turizmci oldu"37 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği Yalıkavak Marina'da kaçak inşaat!45 izlenme
Dilovası Katliamı'nın altından kokain sanığı iş insanı çıktı! AKP'liler ile boy boy fotoğraflar20 izlenme
Rus profesörden nükleer savaş çıkışı: Putin, yakınlarını sığınağa sakladı!63 izlenme
Mansur Yavaş, TOGO kulelerinin nasıl hızla yükseldiğini anlattı!119 izlenme
İşsiz yurttaş, Güvenpark'ta kendini ateşe verdi75 izlenme