Beykoz Belediyesi Meclisi’nin eylül ayı meclis toplantılarının ikinci oturumu bugün yapıldı. Meclis gündemine tartışma yaratan bir teklif geldi. Teklifte ilçe belediyesi mülkiyetinde yer alan Gümüşsuyu Mahallesi’nde toplam 432 metrekare büyüklüğünde 2 parsel, İncirköy Mahallesi’nde bin 756 metrekare büyüklüğünde 1 parsel, Mahmutşevketpaşa Mahallesi’nde 23 bin 750 metrekare büyüklüğünde 1 parsel, Cumhuriyet Mahallesi’nde toplam 6 bin 284 metrekare büyüklüğünde 2 parsel ve Göllü Mahallesi’nde 6 bin 750 metrekare büyüklüğünde bir parselin satışı talep edildi. Meclis gündeminde benzer içerikte bir teklif daha yer aldı. Teklifte Cumhuriyet Mahallesi’nde 51 bin 379 metrekarelik bir parselin satışı istendi. Devlet İhale Kanunu’nun 45. Maddesine göre açık teklif usulü ile satışı talep edilen teklifler CHP’li Meclis üyelerinin ‘ret’ oyuna karşın AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Söz konusu parseller tapu kadastro kayıtlarında parsellerin çoğu bahçe ve tarla olarak görünüyor. 2 tanesi ise arsa vasfında.
Tekliflerle ilgili meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li Meclis üyesi Süha Pekip, gittiği yerlerin fotoğraflarını göstererek özetle şöyle konuştu:
“Satışı yapılacak köylere pazartesi gittim. Satılacak yerleri gezdim gördüm, köylülerin haberi yok. Cumhuriyet köyündeki 166 ada 2 parsel Polonezköy üzerinde burası park konumunda. İçinde yol da var. Orayı alan yolun bir kısmını da almış oluyor. Cumhuriyet köyde 165 ada 1 parsel 4 bin 57 metrekarelik alan 1937 yılında Atatürk’ün köye ziyarete sırasında Atatürk’e bağışlanmış ölümünden sonra devlete kalmış. Burası şuan çocuk parkı. Göllü Mahallesi’nde alan yemyeşil. İncirköy var. Burası orman görünümünde bir yer. Burayı satıyor belediye. O köylere gidin o insanlarla görüşün, neler söyleyecekler. Beykoz Belediye başkanına soruyorum. Bu yerleri kimlere söz verdiniz? Buralar tarla görünümünde. Pis kokular geliyor bana.”

AKP’li Meclis üyesi Mehmet Akif Soysal özetle “Rant diye kelimesi kullanılıyor. Varsa bildikleri evraklarıyla koysunlar. Malların tamamı imara konu alanlardır bu alanlar. Bu alanlarda bahsettiği donatı alanları terk edilecek ve var olandan daha iyi olacak. Sosyal donatı kaybı söz konusu değil. Bu mallar tüm Beykoz’undur. Gelirleri giderlerini karşılamıyor belediyenin” diye yanıt verdi. AKP’li Meclis üyesi Yakup Özbek ise satmak üzere yetki istendiğini belirterek “İmar konusu henüz netleşmemiş. İmardan geçince kıymeti artacak. Hatibin gücü varsa girer alır. Henüz doğmamış çocuğa yakıştırmalar güzel değil” dedi.
halktv.com.tr’ye konuşan CHP’li Meclis üyesi Cemal Sataloğlu, “Öncesinde köy tüzel kişiliğine ait olan taşınmazlar mahalleye dönüştüğünde ilçe belediyelerine devredildi. Beykoz Belediye yönetimi bu taşınmazların bir bölümü satışa çıkartıyor. Bu yerlerde şu anda imar yok fakat, plan yapma yetkisi bakanlıkta olan yerler bunlar, imar çalışmaları yapılıyor ve bu yerler olağanüstü değerlenecek” dedi.
Parsellerin tarla vasfında olduğuna dikkat çeken Sataloğlu, özetle “Beykoz’da köyler doğal sit alanı ilan edildi ve planlar bakanlık tarafından yapılıyor. İmar planlarından sonra milyonlarca rant elde edilecek alanlar bunlar. Satış için acele ediyor belediye yönetimi. Bu yerler milyonlarca dolar değerinde yerler. Beykoz Belediyesi bu satıştan zarar edecek, alan kişi karlı çıkacak” diye konuştu.
halktv.com.tr
Cübbeli Ahmet'in damadının aldığı ihaleler TBMM gündeminde109 izlenme
Mutfak tüpüne bir zam daha geldi!30 izlenme
Vatandaşın 'kiralar çok pahalı' çıkışına AKP'li yöneticinin cevabı! "Biz şimdi S-400'leri aldık. Niye? Çatımız sağlam olsun, gelen füzeleri durduralım"14 izlenme
MEB'in tavsiye ettiği skandal kitapta yer alan ifade! “Sağcıların Allah topluluğu, solcularınsa şeytan topluluğu”128 izlenme
Enerji Bakanı'ndan yeni yılın ilk bombası! "Vatandaşlarımız doğalgazı biraz tasarruflu kullansın!"112 izlenme
Erdoğan'ı köşeye sıkıştıracak kulis! "Masasına gelen son anket Erdoğan'ı çileden çıkartmış! Kurmaylarına "Ben niye kazanamıyorum?" diye sormuş"27 izlenme
AKP'li Kandemir'den skandal sözler! 'Muhalefet bu topraklara ait değil'94 izlenme
Yunus Emre Enstitüsü'nde milyonlar nasıl aktarılmış? İşin içinde film sektörü de var21 izlenme
Çerçioglu’nu yazan yanıyor: "Konser boş kaldı" haberini yapan gazeteci tutuklandı!
Meclis'te gergin oturum! Ecevit’e büyük ayıp!
Mansur Yavaş: "Doğrudan doğruya Türk milliyetçisiyiz bunu herkes bilsin"
Bahçeli suç duyurusunda bulunmuştu: Emekli Albay Orkun Özeller gözaltına alındı