İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait etrafı gökdelenlerle çevrili Beşiktaş Dikilitaş Yeşil Çimen Sokak'taki 5 bin 763 metrekarelik boş durumda olan ve “konut +ticaret” imarına sahip arazi 2 Aralık 2015 tarihinde 109 milyon 508 bin TL tahmini bedel ile ihaleye çıkarılmış ve satılamamıştı. Arazi daha sonra 13 Ocak 2016 ve 17 Şubat 2016'da da aynı tahmini bedel ile satışa çıkarıldı ama alıcı bulunamadı. En son 23 Ekim tarihinde 144 milyon 205 bin lira tahmini bedel ile ihaleye çıkarılan arazi için yine teklif sunulmadı. İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut'un başkanlık ettiği ihaleye, teklif veren çıkmadığından dosya Emlak Müdürlüğü'ne iade edildi.

FOTO: DHA
TARTIŞMALAR ARASINDA İMARI DEĞİŞTİRİLDİ
İBB'nin AKP yönetiminde olduğu dönemden kalma bir satış kararı kapsamında ihale edilen arazi, 17 Ekim tarihli İBB Meclis oturumu sırasında da tartışmalı bir şekilde gündeme gelmişti. Dikilitaş'taki arazi, AKP grubunun önergesi ile Levent'teki İETT Garajı arazisinin de aralarında bulunduğu Kağıthane, Esenler, Başakşehir, Eyüpsultan'daki 14 parsel ile birlikte “park” olarak düzenlenmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun onayına sunulmuş durumda olan karar, İBB'nin çalışma sistematiğine aykırı şekilde gündeme getirilmesi ve mevzuata uygun olarak hareket edilmemesi nedeniyle tartışmalar arasında oy çokluğu ile kabul edilmişti. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı “CHP yeşil alana karşıymış” gibi bir algı yaratılmak istendiğini belirterek “AKP, meclisteki çoğunluğunu kullanarak kendini başkanlığın yerine koymaya çalışıyor. Buralar yeşil alan olarak kullanılabilir hiç sorun yok. Ama idarenin başka tasarruf hakları da olabilir. Sadece Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesinden sonra buralarda yetkisini kullanmasın diye siyasi amaçlı bir hamle yapılıyor. Biz bunun için ret veriyoruz. Usule uygun olarak getirin hepsine evet diyeceğiz” sözleri ile tepki göstermişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anıtkabir çalışmasını tamamladı100 izlenme
Atatürk’e büyük saygısızlık! AKP Gençlik Kolları’ndan tepki çeken video!79 izlenme
Saraylar inşa eden iktidar kamu kurumlarını çürük binalara mahkum etti!36 izlenme
TOKİ mağdurlarından AKP binası önünde protesto: "Mağdurlar burada Murat Kurum nerede"21 izlenme
Narin’in annesi ve ağabeyinin tutuklanma nedeni belli oldu41 izlenme
Sadece geçiş garantisi verilmemiş! Kira da ödemiyorlar!111 izlenme
Ankara Ulus Ptt'deki Suriyelilerin maaş kuyruğu !377 izlenme
İşte İnce'nin B planı943 izlenme
Ezgi Mola'ya, Musa Orhan'a hakaretten ceza!
Akbelen Ormanı'ndaki köylüler ve çevreciler içme suyunu elden ele taşıdılar: “Biz buradayız, terk etmiyoruz. Limak, ormandan gidene kadar"
Erdoğan Soylu'yu böyle ikna etmiş 'Berat Albayrak 2019 olmadan gidecek'
Ordu Valiliği’nden İmamoğlu hakkında suç duyurusu!