İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Ekolojik Geçiş için Belediye Başkanları Zirvesi’ne katıldı.
Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo’nun ev sahipliğindeki zirveda İmamoğlu’nun yanı sıra Bologna Belediye Başkanı Matteo Lepore, Zagrep Belediye Başkanı, Tomislav Tomašević, Varşova Belediye Başkanı Rafał Trzaskowski, Kopenhag Belediye Başkanı Sophie Hæstorp Andersen, Tiran Belediye Başkanı Erion Veliaj, Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karić ile Bağdat Valisi Abdul Muttalib Al Alwi de yer aldı.

İmamoğlu, yaptığı konuşmada, son 175 yılın en sıcak Haziran ayının yaşandığını söyledi. İmamoğlu, “Bu yeni gerçeklik İstanbul gibi iklim açısından hassas şehirler için farklı anlamlar taşımaktadır. Akdeniz havzasında yer alan İstanbul’un coğrafi konumu ve özellikleri onu iklim değişikliğine karşı özellikle hassaslaştırarak Avrupa’nın bu açıdan en savunmasız kıyı şehri haline getiriyor” diye konuştu.
İmamoğlu'nun İngilizce yaptığı yaptığı konuşma sosyal medya gündem oldu.
Odatv.com
Soylu'dan tepki çeken sözler! "Ay-yıldızlı tabutları taşımakla millet olunur"
Ekmeğe sessiz sedasız ‘zam’! 10 ay sonra kabul edildi
Barış Terkoğlu: Soylu'nun bana hakaret ettiği gün koruma kararım kaldırıldı
Vatandaş ilaç alamazken vekiller el üstünde! Meclis'in sağlık harcaması 53 milyona dayandı
AKP'li Fatma Şahin çocuk işçiliği övdü: "Çok seri çalışıyorsun"
Boykot edenlere "vatan haini" demişti: Üç yıldır vergi ödemediği ortaya çıktı!
Charlie Chaplin 'Beni duyanlara sesleniyorum, umutsuzluğa kapılmayın. Nefret geçer, diktatörler ölür !'
Sedat Peker: "Afgan ve Suriyeli gruplar Türkleri piyasadan silecek"
Akşener'den Ezgi Mola'nın çağrısına yanıt: "Az kaldı"
Ensar Vakfı Başkanı Topaloğlu: Süleyman Soylu’nun arkasındayız