İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik başlatılan iki soruşturma kapsamında 91 kişi gözaltına alındı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da evine yapılan baskınla gözaltına alındı.
Ekrem İmamoğlu, ifade işlemlerinin ardından mahkemede iki saat savunma verdi. İmamoğlu iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.

İmamoğlu "yolsuzluk" soruşturması kapsamında tutuklandı. "Kent uzlaşısı" soruşturması kapsamında ise serbest bırakıldı.
İçişleri Bakanlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ekrem İmamoğlu, Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı'nca görevinden uzaklaştırılmıştır" ifadeleri kullanıldı.
İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

İBB soruşturmasında hakkında tutuklama kararı çıkarılan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan da görevden uzaklaştırıldı, Şahan'ın yerine Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen kayyım olarak atandı.
İçişleri Bakanlığı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın da görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
Gerçek Gündem
Ayhan Bora Kaplan'ın adamlarından Tansel Aktan tutuklandı96 izlenme
MEB, psikolog olmayan Azra Kohen'e psikoloji alanında meslek tanıtımı yaptırdı!96 izlenme
Mahkemenin İstanbul’a kayyum kararını daha önce reddettiği ortaya çıktı!18 izlenme
17 -25 Aralık’ta gözaltına alınmıştı: Milyonluk ihalenin sahibi oldu!60 izlenme
8 yaşındaki çocuk kendisini ısıran kobrayı ısırarak öldürdü31 izlenme
FETÖ gitti Menzil geldi! Polis memuru: Menzil tarikatı ve AKP'den tanıdığım olmadığı için komiser olamadım231 izlenme
Buket Aydın’ın hiç okunmayan haber sitesine Halkbank'tan reklam yağıyor49 izlenme
AKP döneminde İBB iştiraki, Kartal İmam Hatip için 15 milyon lira harcamış!84 izlenme