Home
18 Ocak 2025 ( 15 izlenme )
Reklamlar

İBB, Başakşehir’deki arazisini geri aldı


Önceki dönemde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vetosuna karşın AKPMHP grubunun çoğunluk oyları ile İBB şirketi KİPTAŞ’ın elinden alınan 5 dönümlük arazi geri alındı.



Başakşehir’de 5 bin 450 metrekarelik İBB şirketi KİPTAŞ’a ait arazi, İBB Meclisi’nde AKPMHP grubunun çoğunlukta olduğu dönemde birçok İBB arazisi gibi CHP’li yönetiminin üzerinde hiçbir tasarrufta bulanamayacağı hale getirilmişti.

Süre gelen uygulamalara, imar planı yapma tekniklerine aykırı şekilde AKP’li meclis üyelerinin verdiği önerge doğrultusunda 2020 yılında arazinin, “sosyal ve kültürel tesis” olan fonksiyonu “yeşil alan” olarak düzenlenmişti.

KİPTAŞ’ın arazisini kullanmasını engelleyen kararı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu veto etmiş ancak çoğunluktaki AKPMHP grubu kararında ısrar etmişti. Plan değişikliği mevzuata uygun şekilde hazırlanmadığı için yürürlüğe girememişti.

İBB, Başakşehir’deki arazisini geri aldı  Resim : 1

MECLİS KARARI İPTAL EDİLDİ

Ve söz konusu plan değişikliği, İBB Meclisi’nin ocak ayı oturumlarında tekrar değerlendirilmek üzere gündeme alındı. İBB Planlama Şube Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede, önerge ile plan değişikliği yapılmasının mevzuata ve şehircilik ilkelerine uygun bulunmadı.

Arazinin sahibi olan KİPTAŞ’tan görüş, muvafakat ve değerlendirme alınmadığı ve plan değişikliğinin kamulaştırma maliyeti oluşturacağı vurgulandı. Plan değişikliğinin mevzuat ve mülkiyet durumu dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesi istendi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu da 2020 yılında alınan meclis kararlarının iptalini uygun buldu. İptal kararı CHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edildi. AKPMHP grubu karara karşı çıktı.

Nefes

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sendikalardan asgari ücret tepkisi: "Kabul etmek mümkün değil!" ABB’nin deprem çadırları Erdoğan’ın ziyareti öncesinde kaldırıldı, yerine AFAD çadırları kuruldu! Çiftçiye gübre darbesi! AKP'li isimlerin de yönetimde olduğu GÜBRETAŞ 329 Milyon lira zarar etti! Eski Kızılay Başkanı'nın kızından pişkin istek