CHP de bir kritik haftaya daha girildi. Özgür Özel’in, bugün TBMM’de grup toplantısı yapması ve sert mesajlar vermesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu ise MYK’yı Genel Merkez’de toplayacak. Kılıçdaroğlu, TBMM grubunu toplayabilmek için gerekli olan en az 46 milletvekilini bulamıyor. Bu hafta ayrıca Özgür Özel ekibinin Genel Merkez’e verdiği 830 delege imzasının akıbeti de beklenecek ve Genel Merkez kurultayı toplama konusunda adım atmazsa, Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açılacak.
İMZALARIN AKIBETİ
Özgür Özel’in, bugün yapacağı TBMM Grup toplantısında parti içine dönük mesajlar vermesi bekleniyor.
Acil kurultay vurgusu yapan Özel ve ekibi CHP’den kopmamak için son çağrılarını yapıyor. Kılıçdaroğlu’nun da genel merkeze teslim edilen delege imzaları ile ilgili kararını açıklaması ve bir tarih vermesi bekleniyor.
10 GÜNLÜK SÜRE DOLUYOR
Bu konuda imzaların teslim edilmesinden itibaren 10 günlük bir süre tanınmıştı ve süre 27 Haziran’da doluyor. İmzaların işleme konulmaması halinde Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açılarak kurultayın 45 gün içinde yapılması için çağrı heyeti atanması istenecek.
MYK TOPLANIYOR
Kılıçdaroğlu bugün Merkez Yönetim Kurulu’nu toplayacak. İhraç süreçlerini içeren disiplin kararlarını görüşmek için de Parti Meclisi toplanacak. PM toplantısında İl Disiplin Kurulları’nın yetkisinin iptal edilip disiplin süreçlerinin MYK tarafından yürütülmesi kararı alınacak.
Sözcü
AKP’nin artık seçim kazanma şansı yok97 izlenme
Alım gücü 1.595 TL eridi! Emeklinin sofrasına zam düştü35 izlenme
Sedat Peker SADAT iddialarını gündeme getirmişti, Nevzat Tarhan 30 Ağustos'ta isminden dolayı Athena'yı hedef aldı!42 izlenme
İki ilde operasyon, Sedat Peker’e yakın isim de gözaltında49 izlenme
Yılmaz Özdil kura dikkat çekti: 'Milyar dolarlar hortumlanıyor'57 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde şüpheli Demirbaş ve sanık Yüksel çelişkili ifadeler verdi31 izlenme
Depremde 44 kişiye mezar olan Sait Bey Sitesi'nin tahliye olan 1 numaralı sanığı Tevfik Göksu'nun kayınbiraderi çıktı28 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 11.094 yeni vaka tespit edildi, 60 kişi hayatını kaybetti, 5.215 kişi sağlığına kavuştu!43 izlenme
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçilirse ilk onları ziyaret edecek
İBB’de bir ilk daha! İETT kadın şoförler alacak
TTB'ye hain diyen Bahçeli'ye yanıt! 'Sağlıkçılarımızı tehdit edenler Türkiye'ye en büyük ihaneti yapıyor'
Beylikdüzü’nde minibüste taciz iddiası: Pusu kurup dövdüler, polis ellerinden zor aldı!