Hanefi Avcı, avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu dilekçesinde, rütbesinin geri alınması işleminin asıl sebebinin “Yakalanan her uyuşturucu kaçakçısının devlet yetkilileri ile fotoğraflarının bulunmasının uygun olmadığı” şeklindeki eleştirisinin Süleyman Soylu'nun üzerine alınmış olması olduğunu belirtti.
Bu iddia üzerinden açıklamasını devam ettiren Avcı, “Ortaya çıkan fotoğraflar tüm televizyon kanallarında sosyal medya mecralarında yayımlanan herkesin gördüğü ve görebileceği fotoğraflardır. Bu fotoğraflar fotomontaj değil gerçekten çekilen ve kimsenin inkar etmediği fotoğraflardır” dedi.
“FETÖ VE PKK İFTİRASI”
Dilekçede, Hanefi Avcı'nın rütbesinin geri alınması işlemine konu suçlamanın ise 2010 yılında yazdığı kitaptaki konular ile HDP Eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna ilişkin yaptığı konuşma olduğu belirtildi.
Bu iki suçlama üzerinden Avcı'nın FETÖ ve PKK ile ilgisi varmış gibi iftira edildiği belirtilen dilekçede, “Bu konularda devletin emniyet, istihbarat ve güvenlik birimlerinin arşivlerinde her türlü bilgi, belge mevcuttur. Bu konuda müvekkil hakkında olumsuz hiçbir şey söylenmemiş / söylenemez” ifadelerine yer verildi.
Dilekçede Avcı'nın, FETÖ'nün özellikle emniyet, MİT, yargı ve TSK'daki örgütlenmesine dikkat çekmek ve devleti uyarmak için yazdığı kitaptan sonra yine FETÖ'cü hakim ve savcıların kumpasıyla 3 yıl 9 ay hapis yattığı, yeniden yargılamalar neticesinde tüm davalardan beraat ettiği anlatıldı.
Avcı dilekçesinde, katıldığı bir TV programında Demirtaş'ın cezaevinde olmasını eleştirdiği için kendisine yapılan suçlamaya ilişkin ise, Demirtaş'ın milletvekili dokunulmazlığı, fikir ve düşünce özgürlüğü kapsamında tutuklanmasını eleştirdiğini belirtilerek, “Sadece Selahattin Demirtaş ve HDP için değil, bütün partiler için, bütün siyasi görüşler için aynı şekilde savunurum“ dediği aktarıldı.
Avcı, Soylu ve Aktaş'ın bu nedenlerle görevlerini kötüye kullanarak iftira ettikleri ve resmi görev yetkilerini kullanarak fikir ve düşünce özgürlüğünü engellemeye çalıştıklarını iddia ederek haklarında dava açılmasını talep etti.
ERDOĞAN’A AÇIK MEKTUP: ‘BÜROKRASİNİN KORİDORLARINDA KAYBOLMASIN DİYE’
Erdoğan’a ‘açık mektup’ gönderen Avcı, “Bu güne kadar FETÖ, PKK vb bütün terör örgütleri, organize suç grupları ve devlet güvenliğine yönelik faaliyet gösteren bütün yapılara karşı en aktif mücadeleyi yapmış olmama rağmen şimdi ‘FETÖ, PKK gibi örgütlerle irtibat, ilişki ..’ var diyerek hukuka aykırı işlem yapmak suretiyle şahsıma iftira ettikleri anlaşılan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve olayda rol alan diğer görevliler hakkında suç duyurusunda bulundum. Ayrıca aynı mahiyette makamınıza da şikâyet dilekçesi gönderdim. Ancak bu dilekçenin şahsınıza iletilmeden bürokrasinin koridorlarında kayıp olacağı düşüncesiyle bu açık mektubu yazıyorum” ifadelerini kullandı.
“ELEŞTİRİLENLERE HUKUKA AYKIRI SORUŞTURMALAR”
Avcı mektubunda, “İçişleri Bakanını eleştirenler hakkında soruşturmaların hukukun gerektirdiği yetkili yargı ve emniyet birimlerinden gizlenerek, Ankara'da yargı birimleri ve emniyet mensuplarınca, bu konularda bilenen usul ve esaslara uyulmadan, hukuka aykırı bir biçimde yapıldığına dair belgeli örnek olaylar vardır” dedi.
Sözcü
Fatih Altaylı İŞKUR’daki Suriyeli skandalını anlattı: "İŞKUR tarafından işe Suriyelileri alması için baskı yapıldığını biliyorum. Ortada bir rezillik var ve İŞKUR da bunun bir parçası"45 izlenme
Yüzlerce Afgan kar kış demeden Türkiye’ye geliyor! Görüntüler Van-İran sınırından50 izlenme
Abdullah Şevki gözaltında!368 izlenme
Kral III.Charles Kanser tedavisine başlayan İngiltere'nin geceyi evinde geçiren Başbakan Sunak, "Teşhis erken konulmuştu" dedi.25 izlenme
İBB'nin AKP dönemine dair yeni bilgiler ortaya çıkıyor: Belediyeden 'burs' alan AKP'li Kaya'nın kardeşi de 18 yaşında İBB'de işe başlamış!41 izlenme
İzmir'in Bayraklı ilçesinde kahvehaneye düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı25 izlenme
15 milyon hane bu zamla çarpılacak9 izlenme
1.800 Personeli İşten Çıkarma Kararı Aldı42 izlenme
Memur-Sen Başkanı'ndan memur zammı açıklaması: Ek zam şart
Osmangazi Köprüsü adeta kara delik gibi yutuyor! Günlük 2,2 milyon dolar garanti
Halk TV'ye canlı yayında saldırı düzenleyen 5 kişi serbest bırakıldı!
Sedat Peker gündeme getirmişti, Halil Falyalı cezaevinden tahliye edildi!